ОБЗОР: Коларово и Първомай с победи в областната група Струма-2

Двата отбора бият като домакини и делят първото място в таблицата с по 16 точки

ОБЗОР: Коларово и Първомай с победи в областната група Струма-2

Пет вместо шест мача от 8-ия кръг за първенството на областна група Струма-2 се изиграха по терените на община Петрич .

На стадиона в Коларово местния Подгорец домакинства на Ураган Михнево. Отборът на гостите игра с 9 футболисти, повечето от тях резерви, и двама юноши на 16 годишна възраст.  През първата част на срещата опитите на двата отбора да отбележат попадение се оказаха безуспешни и се оттеглиха на почивка при нулево равенство. Силите на футболистите на Ураган постепенно намаляха и това бе добре дошло за отбора на домакините, в който играят и футболисти, преминали през школата на Беласица. В 63-та минута при меле пред вратата на гостите Андон Мицков се оказа най-съобразителен и изпрати топката в мрежата зад стража им за 1:0. Пет минути по-късно защитата на Ураган спря за засада, но такава не бе отсъдена, и Алекс Димитров покачи на 2:0. В 80-та минута при центриране отдясно на Ангел Ласков Васил Стоев с глава простреля вратаря на домакините за 2:1. Това попадение стимулира футболистите от Михнево, водени от завърналия се от гурбет в Италия Александър Тилев, упражниха натиск пред вратата на подгорци, но до нов гол не се стигна.

В Самуилово местният Калабак победи Струма Марикостиново с 2:1. Първата част на срещата бе много интересна, но опитите на нападателите бяха парирани навреме от защитите им, които бяха добре организирани. След почивката бяха отбелязани и трите гола в двубоя.  В 62-ра минута при меле пред вратата на гостите Кирил Стоименов от 7-8 метра изпрати топката неспасяемо във вратата на ветерана Валентин Терзиев за 1:0. В 73-та минута Радослав Златков с далечен шут и при недобра намеса на вратаря на гостите направи резултата 2:0. В 86-та минута Александър Камишев се възползва от грешка на защитата на домакините и успя да намали на 2:1.

В Първомай отборът на Огражден 1955 победи Светкавица Митиново с 4:1. Първата част на срещата беше равностойна и съвсем справедливо завърши при нулево равенство. През втората част на двубоя зрителите станаха свидетели на пет попадения, от които четири във вратата на гостите и едно на домакините. В 73-та минута Десислав Трайков от 25 метра в стил Меси изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратаря на домакините за 0:1. Пет минути защитата на гостите очакваше главния съдия да отсъди засада, но такава той не бе видял, и при това положение Атанас Пановски изравни резултата за 1:1. В 84-та минута Иван Цветков при контраатака на домакините покачи резултата на 2:1. В 86-та минута вратарят на Светкавица Атанас Ковачев реагира на неприлично поведение на Иван Тасев, за което получи червен картон. Неговото място зае Живко Кожовски. Набързо Илиян Кочев и Иво Китанов отбелязаха по едно попадение и главния съдия даде край на мача при резултат 4:1 за отбора на домакините.

„Възмутени и огорчени сме силно от поведението на футболисти и зрители, които ни обиждаха и така разконцентрираха целия отбор, включително вратарят Атанас Ковачев, който бе изгонен от игра. Не прилича на действащия областен първенец да има такова хулиганско поведение. Всеки има чест и достойнство и не е редно да бъде погазвано по такъв просташки начин”, споделиха футболистите на Светкавица Митиново.

В Кърналово местният Огражденец победи Беласица-08 с 4:1. Първият гол в срещата отбеляза в 5-та минута Мартин Стоев, възползвайки се от груба грешка в защитния вал на гостите. В 23-та минута Георги Велков отбеляза красиво попадение и изравни резултата – 1:1. В 27-ма минута отново Мартин Стоев при ефектна атака на домакините промени резултата на 2:1. В 51-ва минута Евтим Цеков се възползва от поредна груба грешка на защитата на гостите и покачи на 3:1. В самия край на срещата Мартин Стоев записа хеттрик и направи резултата 4:1.

Мачът Стрела Петрич – Граничар Кулата се игра в крайграничното селище, защото стадиона в Кърналово, където петричани играха досегашните си срещи бе заето от собствениците Огражденец. На отлично подготвения терен в Кулата зрителите станаха свидетели на осем попадения, от които шест във вратата на Граничар и две на Стрела. За петричкия тим точни бяха Альоша Карагьозов на два пъти, Сашо Стоянов също на два пъти, по веднъж Тихомир Методиев и Спас Янков. За Граничар се разписаха Иван Секулов и Иван Точев.

Мачът Яворница-Вихър Кавракирово не се игра поради неявяване на гостуващия тим. Последва остра реакция от страна на ръководството и футболистите на отбора на Яворница, защото е била създадена отлична организация за този мач и са заплатени напразно 375 лева такси.

Дани Моралес пое Беласица Петрич

Основната му цел е да помогне на отбора да не изпадне

Първо в NS: Моралес пое Беласица

Нанков се разминал с тима от Петрич

КОЛЕКТИВ! В Спартак Вн подкрепиха съотборник

Джейми Емпие пострада срещу Добруджа

Съдийските наряди във Втора лига

Димитър Димитров свири Монтана - Беласица

Оперират играч на Спартак (Варна)

Треньорът Росен Кирилов има и още един кадрови проблем

Беласица победи Струмска слава с 2:0 на „Цар Самуил“

Домакините от Петрич запазиха шансовете си за оцеляване в групата

Янтра бесни след съдийството срещу Литекс

Габровци пуснаха видео с дузпа, която беше отсъдена срещу тях и такава, каквато не са получили

Спортист запази шансове за спасение, Монтана пък за промоция в елита

И двата тима постигнаха победи в днешните си мачове от Втора лига

Септември (София) надви с лекота Марица и е все по-близо до класиране в елита

Столичани стигнаха до успех с 2:0 като гости

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки