loader

Монтана с дебютна загуба в Адриатическата лига

Баскетболистките на Мануел Марков отстъпиха като гост пред хърватския Пламен Пожега със 77:82

Монтана 2003 претърпя първа загуба в Адриатическата лига за жени през този сезон.

Въпреки че бяха считани за фаворит в мача, баскетболистките на Мануел Марков отстъпиха като гост на хърватския Пламен Пожега със 77:82.

Те натрупаха двуцифрен пасив през първото полувреме и въпреки че бяха близо да направят драматичен обрат в края, не успяха да заличат напълно разликата.

След тази среща Монтана 2003 е с баланс 5-1, докато днешният му опонент е с 3-1.

Българският тим имаше леко предимство до средата на първата част, но след това близо пет минути не успя да се разпише. Това позволи на домакините да отбележат 10 поредни точки и след първата четвърт да водят с 18:12. Подемът в играта на им продължи и през втория период, а на почивката те се откъснаха с 40:26.

Монтана 2003 започна малко по-добре след паузата, като успя да свали разликата на 8 точки, но преди решителната част Пламен Пожега отново увеличи за 61:45. Авансът на хърватския тим достигна 19 точки през заключителния период. Българският вицешампион обаче не се отказа и половин минута преди края разликата падна едва на 4 точки, но времето не стигна за пълен обрат.

Христина Иванова игра много силно през целия мач и завърши срещата с 31 точки. Димана Макариева записа 20 точки и 7 борби, а дабъл-дабъл от 12 точки и 13 борби записа Марая Кинг.

За победителите Йелена Ивезич вкара 23 точки, с 21 е Бреа Грифин, а 20 точки и впечатляващите 24 борби записа Ла Мама Капинга Мавея.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки