ДОКОГА? Отново Кристиано спаси Юнайтед срещу Аталанта (ВИДЕО+СНИМКИ)

Португалецът вкара в добавеното време на двете полувремена, за да донесе точка на „червените дяволи“ в Бергамо

ДОКОГА? Отново Кристиано спаси Юнайтед срещу Аталанта (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед отново трепери до последно срещу Аталанта, за да стигне до равенство 2:2 с голове на завърналия се това лято Кристиано Роналдо в добавеното време на първото и на второто полувреме.

Преди седмица „червените дяволи“ обърнаха италианците от 0:2 до 3:2 на своя „Олд Трафорд“, като победното попадение пак бе дело на Роналдо, а сега той ги спаси в 92-ата минута със страхотно воле, за да подели точките в Бергамо.

Срещата от група F на Шампионската лига бе на път да се превърне в истински кошмар за „червените дяволи“ и техния наставник Оле Гунар Солскяер, тъй като още преди почивката Рафаел Варан се контузи, но в крайна сметка гостите си тръгнаха с точка. 

Те започнаха по-добре мача и овладяха инициативата веднага след първия съдийски сигнал като още в 5-ата минута удариха греда.

Това стана след многоходова акция, при която Скот Мактоминей получи пред границата на наказателно поле и стреля.

Топката рикошира в играч на домакините и хвана в крачка вратаря им, така че той успя само да изгледа как тя се удря в страничния стълб преди да бъде изчистена.


Отговорът на Аталанта не закъсня.

В 12-ата минута Дуван Сапата се справи с Арън Уан-Бисака и намери нахлуващия в пеналта Йосип Иличич, чийто удар хвана Де Хеа неподготвен, мина под плонжа му и спря в мрежата – 1:0.

В 20-ата минута Кристиано Роналдо пропусна с глава от непосредствена близост след центриране на Пол Погба, а в ответната атака Сапата стреля мощно, но над целта.

В 31-ата минута отново Сапата бе близо до гола, след като получи перд границата на вратарското поле, ала изстрелът му бе блокиран от Ерик Баи.

В 38-ата минута пък централният защитник Рафаел Варан, който пристигна това лято от Реал (Мадрид) и наскоро се възстанови от травма, получи нова контузия.

Наставникът на гостите Оле Гунар Солскяер реши да го замени с младия нападател Мейсън Грийнууд и смени тактическата постройка от 3-5-2 на 4-2-3-1.

Това даде резултат, защото в добавеното време на първата част Манчестър Юнайтед изравни след страхотна атака.

Бруно Фернандеш я започна, подавайки на Кристиано Роналдо, който намери резервата Грийнууд. Последният изведе Фернандеш в пеналта, а той елегантно върна леко към Роналдо, за да може португалецът да разстреля вратаря в 46-ата минута – 1:1.

Така Кристиано вкара своя 8-и гол в 11-ия си мач за Юнайтед след своето завръщане в Манчестър, а почивката дойде при равенство в резултата.

Скоро след нея шансове се откриха пред Сапата от домакините и Грийнууд от гостите, но и в двата случая бяха отсъдени засади.

В 56-ата минута Сапата се измъкна зад гърба на защитата и успя да вкара гол, въпреки опитите на Хари Магуайър да го спре.

Флагът на страничния съдия бе вдигнат за засада, но след намеса на системата VAR попадението бе зачетено и Аталанта отново поведе – 2:1.

След попадението гостите тръгнаха по-масирано в атака, а наставникът им пусна в игра Единсон Кавани, Неманя Матич, Джейдън Санчо и Дони ван де Бек.

В крайна сметка обаче героят отново се оказа Кристиано Роналдо.

В 92-ата минута той пое една топка пред пеналта и тръгна на дрибъл, но бе спрян.

След рикошет обаче кълбото се върна към него, а той без забавяне, от воле, го прати в мрежата от границата на наказателното поле, за да оформи крайното 2:2.

След него Манчестър Юнайтед остана лидер в групата със 7 точки, колкото вече има и Виляреал след домакински успех над Йънг Бойс, докато Аталанта остана с 5 в своя актив на третото място.

АТАЛАНТА - МАНЧТЕСТЪР ЮНАЙТЕД 2:2
1:0 Йосип Иличич (12)
1:1 Кристиано Роналдо (45+1)
2:1 Дуван Сапата (56)
2:2 Кристиано Роналдо (90+2)


СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

АТАЛАНТА:
1. Мусо, 6. Паломино, 15. Де Роон, 28. Демирал, 2. Меле, 7. Коопмелнерс, 11. Фройлер, 77. Дзапакоста, 72. Иличич, 88. Пашалич, 91. Сапата;

МАНЧЕСТЪР ЮН:
1. Де Хея, 3. Баи, 45. Магуайър, 19. Варан, 19. Уан-Бисака, 23. Шоу, 6. Погба, 39. Мактомини, 18. Бруно Фернандес, 7. Роналдо, 10. Рашфорд;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки