Селекционерът на Полша вярва, че Левандовски ще спечели Златната топка

Пауло Соуза не мисли, че има по-заслужил футболист

Селекционерът на Полша вярва, че Левандовски ще спечели Златната топка

 Селекционерът на полския национален отбор Пауло Соуза смята, че шансовете на Роберт Левандовски да спечели наградата за най-добър футболист в света "Златната топка" не са малки и дори, че това е правилният избор.

"Ще бъде несправедливо, ако той не спечели "Златната топка". Роберт държи постоянно много високо ниво. И не говоря само за головете, които са наистина стряскаща цифра в най-силните турнири. Но имам предвид и асистенциите му, отборната работа. Мога да кажа, че Левандонски е много по-стабилен и от Кристиано Роналдо, и от Лионел Меси. Той е по-твърд, по-рязък. А и неговото влияние върху отбора, в който играе, е много по-голямо отколкото при другите двама."

"И това не се отнася само за един конкретен мач, или само за 90-те минути. Говоря и за периодите от мач до мач, от седмица до седмица. Настроението му може да обърне една негативна тенденция в позитивна. И ще потвърдя тези неща от времето, в което работим заедно в националния отбор. А и аз самият съм играл халф, знам какво е да играеш с нападатели, които не се интересуват от друго, освен от себе си и личната си реклама", коментира Соуза пред „Кикер“.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки