ОБЗОР: Филаделфия със седма победа за сезона в НБА

Вижте всички резултати и лидерите в отделните дивизии след тях

ОБЗОР: Филаделфия със седма победа за сезона в НБА

Филаделфия 76-ърс увеличи преднината си на върха в класирането на Източната конференция в НБА, след като се наложи над Детройт със 109:98 като гост.

Така играчите от Старата столица на Америка имат вече 7 победи от 9 мача и дръпнаха пред Чикаго и Маями. Сет Къри вкара 23 точки, а тоталната резерва Тайриси Макси добави 20. Въпреки че бяха с доста окъсяла резервна скамейка - само с осем човека в протокола, гостите държаха събитията под контрол.

Те стартираха четвъртата част с 6 точки преднина- 88:82. След това вкараха 9 поредни точки и поведоха с 97:82, което се оказа решаващо. Жорж Нианг вкара четири поредни точки и общо завърши с 14. Домакините нямаха аргументи и не успяха да намалят пасива си под 10 точки. Джоел Ембийд завърши мача с 19 точки и 9 рибаунда, а Фуркан Коркмаз трябваше да отпадне от сметките преди мача заради разтежение на китката. За домакините Джерами Грант завърши с 27 точки, а Кейд Кънингам с 18.

Юта Джаз също взе победа като гост, надделявайки със 116:98 над Атланта. Джазмените имат 7 победи от 8 мача. Джордан Кларксън може би се връща към най-добрите си дни, след като вкарвайки 30 точки след поредица от четири слаби мача. Голямата звезда на гостите Донован Мичъл не игра заради разтежение на десния глезен. За сметка на това Боян Богданович добави 23 точки, а Руди Гоберт 13 и 15 борби. За домакините от щата Джорджия Трай Йънг вкара 21 точки, а Дe`Андре Хънтър прибави 14. Бостън Селтикс нанесе втора загуба през сезона на Маями, побеждавайки го като гост с 95:78. Джейлън Браун вкара 17 точки, но отличната защита на зелено-белите свърши голямата работа, спирайки Джими Бътлър от Маями само на 20 точки. Денис Шрьодер остана с 14 точки, Аарън Несмит добави 13, а Ромеро Лангфорд- 12. Въпреки това Бостън остава с отрицателен баланс от началото на сезона, като в девет мача има само 4 победи и се нарежда на 11-о място в цялата Източна Конференция.

Канадската сензация на Оклахома Сити Шей Гилджес-Александер вкара 28 точки, от които 11 в четвъртата част при успеха над Лейкърс със 107:104 като гост. Това е едва втора победа за Тъндър от началото на сезона и те си остават на последното място в Северозападната дивизия. Лейкърс са на 3-о място в Тихоокеанската с 5/4. Гостите наваксаха 19 точки дефицит, а Гилджес-Александер, много силно се включи накрая и Кенрич Уилямс с 13 точки общо, но 9 дошли в последната четвърт. Така Тъндър постигнаха първа победа от осем мача насам. Голямата звезда на Лейкърс ЛеБрон Джеймс не игра заради проблем с коремен мускул, а Антъни Дейвис вкара 29 точки и взе 18 борби. Накрая на мача той не беше пълноценен в състава на Езерняците заради контузия на пръстите на дясната ръка. Ръсел Уестбрук наниза 27 точки, но накрая на срещата направи комичен опит да вкара и пропусна шанса да изравни резултата срещу бившия си отбор.

РЕЗУЛТАТИ:

Детройт - Филаделфия 98:109

Атланта - Юта 98:116

Маями - Бостън 78:95

Финикс - Хюстън 123:111

Лос Анджелис Лейкърс - Оклахома Сити 104:107


Лидери в отделните дивизии:

Източна конференция
Атлантическа дивизия: Филаделфия- 7 победи, 2 загуби, Торонто- 6/3
Централна дивизия: Чикаго- 6/2, Кливланд- 5/4
Югоизточна дивизия: Маями- 6/2, Вашингтон- 5/3

Западна конференция
Югозападна дивизия: Далас и Мемфис по 5/3
Северозападна дивизия: Юта- 7/1, Денвър- 4/4
Тихоокеанска дивизия: Голдън Стейт- 6/1, Финикс- 4/3

 

ОБЗОР: Балкан би Черноморец с точка разлика

Победи за Спартак Плевен, Левски и Академик в НБЛ – резултати и класиране

Баскетболистките на Рилски спортист с бронзови медали

След като разбиха Локомотив София с 90:45

ОБЗОР: Берое удари Монтана на старта в битката за титлата при жените

Рилски спортист дръпна на Локо Сф в спора за третото място

Филаделфия преодоля Маями, Хийт ще спори с Булс за място в плейофите

Ембийд се завърна за 76-ърс

НБА легенда каза "край"

Вижте кой е той

Павлин Иванов продължава битката в бъскетболните плейофи на Румъния

Вижте подробности

Мечтата на Сакраменто е жива, "кралете" биха почти без Везенков (ВИДЕО)

Кошмар очаква тима на българина

Историческо! Първи испански треньор в НБА

Жорди Фернандес ще поеме Бруклин Нетс

Ужас! Почина бившият баскетболист на Спартак (Пл) Илия Станков

Той си отиде след борба с коварна болест

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки