ОБЗОР: Четири поред за Байерн, надви и непобедимия Фрайбург (ВИДЕО)

Волфсбург се намести в Топ 4, вижте резултатите от днешните мачове в Германия

ОБЗОР: Четири поред за Байерн, надви и непобедимия Фрайбург (ВИДЕО)

Байерн записа четвърта поредна победа в Германия. Тимът на Юлиан Нагесман спечели с 2:1 домакинството си на Фрайбург от 11-ия кръг на Бундеслигата. Горецка и Левандовски реализираха попаденията, а тимът им дръпна с четири точки пред Борусия Д на върха в класирането. "Жълто-черните" обае са с мач по-малко. По-късно днес те гостуват на РБ Лайпциг. Фрайбург пък допусна първа загуба от началото на сезона и остава трети.

 
Баварците изиграха силно първо полувреме, не се отпусна нито за момент и в 30-ата минута откриха резултата чрез Леон Горецка. Доста работа имаше вратарят на гостите Марк Флекен, направил важни спасявания. Фрайбург натисна при подновяването на играта, но стреляше неточно. Баварците отново вдигнаха оборотите и бяха близо да удвоят аванса си, но Горецка намери гредата. В 75-ата минута Роберт Левандовски обаче заби 13-ия си гол за сезона. В 93-ата минута Яник Хаберер отсрами гостите.
 
 
Волфсбург записа домакински успех с 1:0 срещу Аугсбург.  Това е трета поредна победа за “вълците” след назначаването на новия им треньор Флориан Кофелд. Голът падва в 14-ата минута, когато Пауло Отавио центрира, а Лукас Нмеча отбеляза. До края и двата тима имаха достатъчно добри положения за още голове в двубоя, но не успяха да ги оползотворят. Така Волфсбург се изкачи на четвърта позиция в класирането с актив от 19 точки, докато Аугсбург остана без шампионатна победа като гост през сезона и е на плейофното 16-о място с 9 т.
 
 
РЕЗУЛТАТИ
 
Байерн - Фрайбург 2:1
Бохум - Хофенхайм 2:0
 
Щутгарт - Арминия 0:1
 
Волфсбург - Аугсбург 1:0
 
От 19,30 ч. 
РБ Лайпциг - Борусия Д 
 

Волфсбург - Аугсбург 1:0

Щутгарт - Арминия 0:1

Бохум - Хофенхайм 2:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки