Италианският футболен тим Рома начело с Жозе Моуриньо записа пореден разочароващ резултат след издънките в Европа. Сега "вълците" загубиха с 2:3 като гост на Венеция в двубой с два обрата. С това поражение Рома е на пето място в класирането с 19 точки и втора поредна загуба, докато Венеция е на 14-ата позиция с 12.

 

Домакините започнаха ударно мача, като още в 3-ата минута поведоха в резултата с гол на Матиа Калдара, който прати топката в долния ляв ъгъл на Руи Патрисио. 

В 7-ата минута Джналука Аурелиано първо свири дузпа за Рома, но след това преразгледа решението си с ВАР и римляните не получиха наказателен удар. 
Рома тръгна в атака да търси изравнителен гол. В 20-ата минута Елдор Шомуродов стреля от границата на наказателното поле, не покрай вратата. Осем минути след това Жордан Верету пропусна страхотна възможност да изравни. 

Малко преди края на полувремето Рома успя да изравни. В 43-ата минута Тами Ейбрахам свали към Лоренцо Пелегрини, той опита да стреля, Ромеро блокира удара му, а топката отидеп при Шомуродов и я прати в мрежата - 1:1. 

Във втората минута на продължението Шомуродов центрира към Тами Ейбрахам овладя, справи се със защитник и вкара отблизо, правейки обрата пълен още преди края на първата част. 

Второто полувреме гостите започнаха с натиск, като в 56-ата минута Ел Шаарауи отправи мощен удар, който обаче бе страхотно спасен от Серхио Ромеро. 

Кристанте извърши нарушение, което доведе до дузпа за Венеция в 65-ата минута. Зад топката застана Матиа Араму, който бе точен от бялата точка за 2:2. След изравнителното попадение на Венеция Серхио Ромеро имаше няколко добри намеси, с които задържа равенството. 
Четвърт час преди края Окереке бе изведен сам срещу Руи Патрисио и го преодоля с прецизен завършващ удар за 3:2.