Кузманов десен или ляв бек игра срещу Виктория (Пилзен)?

Говори за милионите на ЦСКА от УЕФА, той каква роля има в случая?

 Служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов се изказа по темата за базите на ЦСКА. Много било просто. По думите му, "червените" дължат суми за наеми. Като тези суми били платени, щяло процедурата да продължи. От задълженията към дружеството "Сердика Спортни имоти" пък, 98% се падали на най-успелия ни футболен клуб, на институцията ЦСКА. Кузманов обясни още пред вестник "Марица", че спортът е бизнес. Останахме с впечатление, че е в ролята на... нещо като счетоводител на "армейците".

"Едно влизане в групите на европейски клубен турнир по футбол носи милиони. Не мога да приема, че няма пари за договорения наем", каза той.

Служебният спортен министър да не се предлага за счетоводител на клуба? Закъснял е за тази длъжност. Има човек, който я заема. Говори за милионите на ЦСКА от УЕФА. Той каква роля има в случая? Кузманов ли ги изкара тези милиони? Ляв или десен бек игра срещу Виктория (Пилзен), за победата с 3:0 и паметния обрат? Сега той ли ще ги разпределя за какво да се харчат?

Да каже служебният министър колко пари изкараха от евротурнирите Лудогорец и пловдивското Локо. И защо, заедно с Левски, не плащат наем за стадионите си. Да обясни за трибуна "Моци" и стадионите в Пловдив. Там длъжници ли са? И нормално ли е за едни да има сериозна помощ от държавата, а за други министър да прави такива сметки и да говори по този начин. Да сподели още инвестициите в базата в Панчарево прихващат ли се или не... Че пак става въпрос за милиони. Като тези от УЕФА, за които заговори.

"Излели сме милиони в тези обекти и това може да се види от всеки. А на въпроса защо някой чиновник не си е свършил работата и се опитва да си измие ръцете с нас, отговор трябва да даде друг", каза наскоро собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев.

"Безумно е да се твърди, че ЦСКА е длъжник. За целия срок на договора задължението на клуба е да се направи инвестиция за 400 000 лева в базата на Панчарево и 700 000 за стадиона. ЦСКА е преизпълнил многократно тази програма. Когато стъпихме на базата в Панчарево, заварихме залесен терен и полуразрушени постройки. Идете вижте какво е там сега", коментира от своя страна адвокатът на клуба Станислав Трендафилов.

Да, така беше - Панчарево пустееше, превръщаше се в грозна картинка, пълна разруха. Съветвам и министър Кузманов (служебен такъв) да се разходи до базата някой ден, да види как изглежда тя сега. ЦСКА се луташе и нямаше къде да тренира. Сега базата е модерна, с удобства, с отлични условия. Всичко това струва милиони, които трябва да бъдат отчетени и приспаднати.

Г-н Кузманов е известен в модерния петобой. В тези среди сигурно много го уважават. Но, убеден съм, че болшинството от българите се интересуват далеч повече от футбол. А ЦСКА и Левски са катедралите на футбола у нас. Така е било и така ще бъде, независимо още колко титли ще отидат в Делиормана. Като го има този двоен аршин, като само ЦСКА плаща наем за стадиона и базата си, като прави инвестиции, които явно не се зачитат, поне да не се правят подобни изказвания. Че не звучи никак добре. ЦСКА счетоводител си има, Кузманов няма нужда да помага с анализи. Да не забравя, че е служебен министър, а изборите чукат на вратата. Понякога е по-добре човек да си замълчи. Ако отвори уста, то да е, за да похапне луканка. Не е ли така, министър Кузманов? 

 

АНГЕЛ ДОМУСЧИЕВ, TOPSPORT.BG

Още от Коментари

В три поредни мача българският тим бе ощетен от съдиите

"Червените" имат всички шансове да отстранят Сейнт Патрикс

Той ще наруши Закона за спорта, ако организира алтернативно футболно първенство

"Сините" имат уникалния шанс за голям пробив в Европа

„Много е хубаво, че повече българи започват като титуляри напоследък“

Мъри Стоилов полека се доближава в митологията на клуба до Гунди

На "Българска армия" имат още много работа

ПАОК не е отбор от най-висока класа, смята натурализираният сърбин

Публиката ще помогне много на стадион "Георги Аспарухов"

Актуално

21:00 11/08 ЛЕВСКИ - ХАМРУН 2:5 след дузпи
21:45 11/08 СЕЙНТ ПАТРИКС - ЦСКА 0:2

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки