Рилски спортист със загуба във ФИБА Къп (ВИДЕО)

Тимът на Людмил Хаджисотиров отстъпи с 64:84 пред полския Трефъл

Рилски спортист със загуба във ФИБА Къп (ВИДЕО)

Отборът на Рилски спортист не успя да продължи победната си серия във ФИБА Къп и загуби тежко петия си мач от груповата фаза на турнира. Баскетболистите на старши треньора Людмил Хаджисотиров се предадоха пред умората и не успяха да се противопоставят на полския Трефъл Сопот, допускайки поражение с 64:84 точки (11:24, 14:23, 17:18, 22:19) в зала “Арена Самоков”.

Така в последния кръг другата седмица Рилецо трябва да гони задължителна победа при гостуването си на Киев Баскет, а Апоел Ейлат трябва да надделее над Трефъл Сопот, за да може българският тим да излезе от групата и да се класира за елиминационната фаза.

Във временното класиране Апоел Ейлат е на първо място с 3-2, втори е Киев Баскет също с 3-2, а трети и четвърти са Рилски спортист и Трефъл Сопот с по 2-3.

"Искам да поздравя отбора на Трефъл Сопот. Те играха много добре и много агресивно в защита. Ние имахме проблем с този отбор и в първия мач в Полша, защото имат ръстови състезатели на всички позиции. Те имат ръстови състезатели на всички позиции. Определено това ни затрудни днес. Допуснахме много лошо начало на двубоя. Първото полувреме приключи 47:25 в полза на тях, а второто беше равно - 37:37. Такова начало срещу такъв отбор е недопустимо. В миналия мач също започнахме лошо срещу тях и дори с говорене, анализи и подготовка, днес пак допуснахме същата грешка, което за мен е необяснимо. Изключително слаб мач в нападение за нас. Те рискуваха с тяхната защита и им се получи, като спечелиха мача напълно резонно. Има умора, този цикъл е тежък за нас, но е такова и за другите отбори. Сега ще имаме една седмица до следващия мач и се надявам да можем да се възстановим и да се подготвим за Киев. Трябва да подобрим основни неща в играта си и вярвам, че ще го направим”, заяви след мача Людмил Хаджисотиров.

Олимпиакос и Фенербахче поведоха в четвъртфиналните плейофи на Евролигата

Вижте подробности

ДРАМА! Берое пак с титлата при жените

Деана Стояновска заби 19 точки

Далас изравни серията с Клипърс след победа с три точки

Пейсърс отнесе Бъкс с 125:108

ОБЗОР: Спартак, Рилецо и Левски завършиха с победи редовния сезон в НБЛ

Вижте четвъртфиналните двойки и крайното класиране

Академик (Пловдив) завърши с категорична победа сезона в НБЛ

След 125:92 над Берое

ОБЗОР: Денвър обрърна ЛА Лейкърс в плейофите на НБА

Вижте подробности

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Сибиу и Павлин Иванов отпаднаха от баскетболното първенство на Румъния

Вижте подробности

ЦСКА надви Черно море с невероятен спектакъл с 204 точки (ВИДЕО)

Двата отбора играха за честта си и направиха страхотно шоу за феновете

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки