Гонзо: Винаги е удоволствие да биеш ЦСКА (ВИДЕО)

Александър Тунчев напипа точния ритъм след кризата, пожелавам му само успехи

Спортният директор на Локомотив Пловдив - Георги Иванов говори за представянето на "смърфовете" в предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT. Гонзо призна, че е останал много доволен от успеха с 3:1 над ЦСКА и подчерта, че за него винаги е удоволствие да победи "червените", независимо дали като играч или като ръководител.

 

"Убеден съм, че футболистите трябва да вдигнат още нивото, за да може да се представят още по-добре. Ние очакваме повече от тях, отколкото това, което показват. Смятам, че всеки един ще вдигне нивото си", започна Иванов.

"Обсъждаме селекцията, да. Знаем какво трябва да направим, но е рано да обявяваме освободени и новопривлечени. Всеки защитава мястото си на терена, има още мачове. Нещата се променят бързо, така че до края на първенството няма да правим генерални изводи за никого. Имаме своите виждания, но докато не свърши първенството, не е професионално да обявяваме." 

"Локомотив никога не е харчил пари за много големи селекции. Основният подбор на играчи бе направен лятото. Взехме 10 човека. Зимата винаги е по-трудна за трансфери, но ако изпадне някое добро попълнение, нищо не пречи да поискаме да го вземем." 

"Локомотив е стабилен финансово, няма закъснения на заплатите", призна Гонзо. 

"В България, когато някой вкара един, два, три гола, ние го вдигаме до небесата. Класата е постоянство. Ако избухнеш веднъж и след това пет мача те няма никакъв, това не е класа. Ние очакваме повече от Минчев, не можем да кажем, че е направил нещо изключително. Това е само един мач и беше плод на целия отбор. Ще се радвам ако всеки мач вкарва по един, вместо в един мач да вкарва три. Това за мен не означава абсолютно нищо", заяви Гонзо относно формата на нападателя Георги Минчев. 

"Ние няма да се откажем от нито една от целите. Купата е спринт, а първенството е маратон. Там е по-трудно, играеш много мачове. Ще пробваме и през двата пътя, който се отвори - оттам ще атакуваме." 

"Когато един отбор не върви, винаги има слухове за треньора. Ние никога не сме коментирали смяна на Александър Тунчев. Смятаме, че той показа, че заслужава да му се даде шанс. Всички знаем, че е много трудно при десетима нови да изградиш веднага стил на игра. С времето се уверихме, че когато дадеш доверие на един треньор, той ти се отплаща с работа и резултати. Не мога да кажа, че има нещо, с което трябва да се гордеем, но последният месец и половина-два отборът започва да показва стил и постоянство." 

"Абсолютно никога не съм си помислял да съм треньор на Локомотив. Нямам никакво желание да съм треньор на Локомотив. Всичко е възможно, но на този етап, в момента, изобщо не мисля такова нещо. Смятам, че Александър Тунчев се справя добре. След кризата напипа точния ритъм, така че му пожелавам само успехи и да продължи по същия начин." 

"ЦСКА е голям отбор и винаги е удоволствие да го победиш, без значение като футболист или като директор. Аз съм доволен, важна е играта. Когато намериш точния ритъм, динамиката, резултатите ще дойдат. За нас най-важната цел беше да оправим играта си и след това бях убеден, че резултатите ще дойдат."

Още от Локомотив (Пд)

Сео-Ин Ким, който има и южнокорейски корени, е впечатлен от нашата държава

Предстои ни най-оспорвания шампионат за последните години, смята халфът на черно-белите

"Смърфовете" водеха с 2:0 на Марица

Треньорът на Локо Пловдив прие със смесени чувства ремито 4:4

Вижте подробности

"Времето ще покаже дали ще се вдигнем. Надявам се още следващия мач да победим"

"Срещу ЦСКА нямаме да губим кой знае какво"

"Със сигурност мачът с ЦСКА за Купата няма да има нищо общо с шампионатните двубои"

"Сигурно ще бъда на "Лаута" през пролетта, но...", каза той

Актуално

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки