Сензациите в пресата: Пардю е направил лятната селекция в ЦСКА

Ето най-интересните заглавия от днешния спортен печат

Сензациите в пресата: Пардю е направил лятната селекция в ЦСКА

 Всичко най-интересно от спортните заглавия днес, 12-ти ноември:

Тема Спорт: Пардю е направил селекцията през лятото на "Армията" 


Съветникът на акционерите в ЦСКА по футболните въпроси Алън Пардю е бил основната движеща сила в лятната селекция на клуба. Докато Любослав Пенев бе треньор на “армейците”, британецът изпълняваше функциите на технически директор, а след напускането на Ел Голеадор и Стойчо Стоилов получи нова роля. И след трусовете в Борисовата градина обаче именно Пардю е водил преговорите с набелязаните за привличане футболисти като Томас Лам. 

При пристигането си на “Армията” Йоан Баи потвърди, че като представител на клуба с него се е свързал точно бившият мениджър на Нюкасъл и Кристъл Палас. “Когато Алън Пардю ми се обади и проведох разговор с него, почувствах, че ЦСКА наистина ме искат”, каза французинът. Шакийл Пинас, който бе желан от “червените”, но в крайна сметка подписа с Лудогорец, заяви при представянето си: “Да, имал съм комуникация с ЦСКА. Разговарях с Алън Пардю. Бях длъжен да се отнеса с уважение към него, тъй като се познаваме добре от престоя му в Нидерландия”. 


Британецът вече е водил разговори с над една дузина футболисти преди затварянето на летния трансферен прозорец. Именно негова е била главната роля при привличането на Хамза Чатакович, Йоан Баи, Яник Вилдсхут, Жуниор Нзила и Томас Лам. Все още не е ясно кой ще е моторът за зимната селекция на “Българска армия”. На няколко пъти Стойчо Младенов обяви, че е получил цялата спортно-техническа власт в клуба. Не е сигурно обаче, че ръководните фактори в Борисовата градина ще се откажат с лека ръка от връзките и силните позиции на Пардю в Западна Европа. Не е изключено в ЦСКА - София да опитат да изградят тандем между двамата, като последната дума по завършването на сделките да имат собствениците.  По време на досегашните си престои на “червените” Младенов винаги еднолично е правил селекцията. Сега обаче ситуацията е различна… 

Мач Телеграф: Люпко Петрович иска да стане шеф в Литекс

2022 година ще бъде последната в кариерата на Люпко Петрович като треньор. Това обяви той в интервю за Спорт клуб в родината си. Легендарният специалист подписа за още един сезон с Танхуа от Виетнам. „Докато ме държат краката – оставам на терена. Ще се противопоставя на годините. Шегувам се. Предстои ми последният сезон като треньор. Определено. После, когато се сбогувам с прекрасните виетнамци, знам къде ще отида. Моят български приятел Гриша Ганчев, който е собственик на ЦСКА и Литекс, ме чака. Най-вероятно ще работя в Литекс, сигурно ще бъда спортен директор“, обяви Люпко, който преди да се озове отново в Азия, бе част от ЦСКА.

Петрович бе спряган и за сръбски отбори, но обяви, че е размислил дали да се прибере. „Мислих по този въпрос няколко дни, след което се отказах. Когато някой иска от сърце да останеш – не можеш да откажеш. Договорът е и много изгоден от финансово естество. В момента например не мога да искам такива пари в България. Мина ми времето, когато имах и държах на цената си. Знам на колко години съм вече“, допълни той.
 
От доста време насам се твърди, че в Ловеч търсят заместник на Живко Желев, но „оранжевите“ до този момент не успяха да намерят достоен такъв. В лицето на Люпко обаче Желев ще има достоен съветник, който да му помогне по-добре да развива отбора.

Тема Спорт: Крачун получава последен шанс в Локомотив Пловдив

Спортно-техническият щаб на Локомотив (Пловдив) ще даде последен шанс на Артур Крачун в следващите двубои. Ако защитникът отново разочарова, ще бъде върнат на унгарския Хонвед. Именно оттам 23-годишният централен бранител пристигна на “Лаута” през лятото. Той дойде под наем до края на кампанията, като в договора има опция за откупуването му. Засега това не само че няма да се случи, но Артур е по-близо до изхода още през зимата. С него по подобна схема в клуба пристигна и 23-годишният Олексий Биков. Украинецът се справя много по-добре от съотборника си. 
 
Крачун започна кампанията като титуляр. След като Кристиан Гомис се възстанови, а в клуба се завърна и Милош Петрович, молдовецът изпадна зад борда. В последно време старши треньорът Александър Тунчев дава шанс и на младока Мартин Паскалев. Той го сграбчи и остави отлични впечатления с представянето си срещу ЦСКА - София на “Армията” и Лудогорец в Разград. Затова и Тунчев ще продължи да го налага. Така място за Крачун не остава, защото на този пост може да бъде ползван и Емил Янчев. Така че ако чужденецът не покаже сериозно израстване, няма да се задържи дълго на “Лаута”. Той не се появи на терена при визитата на Лудогорец, въпреки че в последния момент от титулярната единайсеторка заради контузия отпадна Биков. 
ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Гидженов свири Левски - Славия

Владимир Вълков с наряд за визитата на ЦСКА в "Надежда"

ЦСКА ще бъде поставен ако се класира в Лига Европа

Добри новини за "червените"

Каранга: Целта на ЦСКА е титлата

Тук съм да завърша историята, обясни нападателят

Привикаха Каранга на специален разговор

Причината е ясна - липсата на голове

ИЗВЪНРЕДНО: Четирима напускат ЦСКА

Вижте кои са те

Цветомир Найденов към ЦСКА-София: Аз ви играя с 19-годишни, а вие ми играете със съдиите!

Благодетелят на ЦСКА 1948 не остана доволен от съдийството в този двубой

Скаршем се закани на Левски: Мисля да им вкарам два гола!

Норвежкият футболист на ЦСКА бе герой срещу ЦСКА 1948

Ел Местро: Показахме страхотна реакция, най-важен е резултатът

Треньорът на ЦСКА бе много доволен от успеха над ЦСКА 1948

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки