Касияс: Реал може да спечели Шампионската лига

Легендата на Белия балет вижда потенциал в бившия си тим

Касияс: Реал може да спечели Шампионската лига

 Легендарният вратар на Реал Мадрид Икер Касияс заяви, че бившият му клуб е способен да спечели Шампионската лига през този сезон. Испанецът бе гост в събитие, организирано от „Marca“, като даде пресконференция, в която отговаря на множество въпроси от журналисти и фенове.

„Смятам, че националният отбор върви по добър път под ръководството на Луис Енрике. Има периоди, в които трябва да се смени поколението, с което той се справя“, каза Касияс.

„Всеки може да се научи да бъде вратар. Макар това да е най-неблагодарната позиция, винаги съм искал да съм вратар. В Испания в момента има много талантливи вратари, но се нуждаем от още повече и още по-добри испански вратари, защото в повечето отбори вратарят не е испанец“, добави Икер.

„Когато Робен остана сам срещу мен на финала на Световното през главата ми минаха много неща. Мисля, че той сбърка. Трябваше да премине покрай мен, но той веднага стреля. Сигурен съм, че и през неговата глава са преминали различни мисли... Трудно е да се обясни подобна ситуация“.

„Шампионската лига трябва да е различна всяка година и много отбори да се борят за спечелването ѝ. През последните години има еднообразие. Бих се радвал всяка година да я печели различен отбор – това прави този турнир толкова интересен. Всички първенства свалиха нивото. За Испания това е нормално. Доминирахме толкова много години. Според мен Реал Мадрид може да спечели трофея“, сподели легендарният вратар.

„Унай Симон и Давид де Хеа със сигурност имат още какво да учат. Това, което трябва да направят е да вярват в себе си. Те знаят с какъв потенциал разполагат. Не трябва никога да се съмняват в качествата си“.

„С ВАР някои неща се промениха. Не можем да кажем, че е нещо лошо, но със сигурност не се използва по най-добрия начин. Трябва да има подобрения“, смята Сан Икер.

„Ще мине много време, докато разберем как ще се развие футболът и какво ще се случи със Суперлигата. Организаторите трябва да измислят нещо, което хората искат да гледат. Според мен ръководителите на клубовете трябва да се съберат и да намерят най-доброто решение, което да се хареса на всички“, завърши Икер Касияс.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки