ЖАЛКО! Младежите поведоха, но не издържаха срещу Нидерландия за Евро 2023 (ВИДЕО)

Спорен гол и дузпа сринаха българите до петото място в групата, Минчев вкара, Джаспър дебютира

ЖАЛКО! Младежите поведоха, но не издържаха  срещу Нидерландия за Евро 2023 (ВИДЕО)
Националният тим на България до 21 години загуби с 1:3 гостуването на връстниците си от Нидерландия от квалификациите за Евро 2023. Българите поведоха с гол на Мартин Минчев, но още до почивката допуснаха домакините да им изравнят. "Лалетата" стигнаха до обрата със спорен гол в началото на втората част, а в заключителните секунди Зиркзее оформи крайния резултат с попадение от дузпа. Деют за тима на Александър Димитров направи Силвестър Джаспър.
 

В 13-ата минута домакините пропуснаха да открият резултата. След центриране от пряк свободен удар българските защитници се разминаха с топката и това позволи на Геертруда да я засече, но неточно.
 
Малко след това Митко Митков опита далечен  удар , който обаче не затрудни вратаря на домакините. Все пак в 19-ата минута родните национали успяха да вкарат. Опит за центриране на Мартин Минчев с превърна в удар, който изненада вратаря на Нидерландия. Шерпен бе излязъл напред и не успя да се върне навреме, а топката се озова в близкия му ъгъл - 0:1.
 
В 21-ата домакините можеха да изравнят. Ново центриране от фаул доведе до суматоха в нашата защита. Топката стигна до Зиркзее, който опита удар от въздуха. Единствено добрата намеса на Дамян Христов и след това гредата спасиха “лъвчетата” в тази ситуация. В 34-ата минута Тимбер центрира към Редан, който стреля с глава, но доста слабо и Христов безпроблемно улови.
 
Четири по-късно домакините все пак успяха да изравнят.  Дамян Христов беше принуден да направи страхотно спасяване, но при добавката Маатсен прати топката в опразнената врата - 1:1. 
 
Второто полувреме започна кошмарно за българите. Още при първата си атака домакините стигнаха до обрат. В 46-ата минута влезлият като резерва Ван де Вен центрира по земя в наказателно поле. Дамян Христов успя да избие, но топката попадна в краката на Зиргзее, който вкара за 2:1. Остана съмнение, че при подаването на Ван де Вен топката бе напуснала очертанията на игрището. 
 
В 58-ата минута авансът на Нидерландия можеше да набъбне. Рейс центрира, а Екеленкамп изскочи зад гърба на защитата и стреля с глава. Ударът му обаче премина на сантиметри от страничния стълб.  В 71-ата Тимбер опита късмета си от дъгата на наказателното поле, но ударът му се отклони в напречната греда.
 
Въпреки приличната игра на нашите в защита, момчетата на Александър Димитров допуснаха грешка в 90-ата минута и главният съдия отсъди дузпа за нидерландците, а Джошуа Зиркзее подпечата успеха с втория си гол - 3:1. 
 
С тази загуба шансовете на България да се класира за Европейското, тъй като нашият тим се смъкна до предпоследното 5-о място с актив от 6 точки, като само Гибралтар остава под нас. Нидерландия продължава да бъде без загуба, но заема второто място с 10 пункта, на 3 от първия Швейцария.
 
 
НИДЕРЛАНДИЯ U21 - БЪЛГАРИЯ U21 3:1
0:1 М. Минчев (19)
1:1 Маатсен (39)
2:1 Зиркзее (46)
3:1 Зиркзее (90-д.)
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
НИДЕРЛАНДИЯ U21: 1. Шерпен, 2. Фримпонг, 3. Ван ден Берг, 4. Геертруда, 5. Маатсен, 6. Тимбер, 7. Рейс, 10. Екеленкамп, 8. Ван Каам, 9. Редан, 11. Зиркзее
 
БЪЛГАРИЯ U21: 12. Христов, 2. В. Попов, 6. Антов, 18. Чернев, 19. Митков, 20. Петров, 5. Бауренски, 8. Груев, 14. Ф. Кръстев, 11. Минчев, 17. Джаспър
Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки