Лечков: На този етап не се мисли за смяна на селекционера

Вицепрезидентът на БФС коментира представянето на националния ни отбор

 Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков обяви, че не се мисли към момента за смяна на националния селекционер Ясен Петров. Снощи “лъвовете” завършиха квалификационния цикъл за Мондиал 2022 със загуба 0:4 от Швейцария.

 
„Аз мисля, че всички гледахме мача. Определено не ми е приятно да го кажа, но пожелавам успех на швейцарците на голямото първенство. Разликата се видя в класите. Мисля, че треньорите трябва да си направят поуките, да си направят анализи. И да се мисли за напред“, сподели Йордан Лечков след срещата в Швейцария.
 
„Както видяхте и в предния мач беше така, разликата е очевадна. Съжалявам, че излиза от моята уста. Липсва класата в нашия отбор, отдавна е така. Аз мисля, че не е времето и мястото, защото както съм казвал и преди, футболистите се изграждат в клубовете, няма как да прехвърлим всичко на главата на Ясен Петров или на който и да е било треньор, който е бил в националния отбор“, каза още един от ръководителите на българския футбол.
 
След края на срещата с Швейцария Ясен Петров обяви, че поема цялата отговорност за тежкото поражение в Люцерн.
 
„Трябва повече работа в клубовете. За голямо съжаление, от водеща футболна нация сме на това дередже в момента“, добави Лечков пред БНТ.Запитан за евентуален нов договор на селекционера Ясен Петров, Йордан Лечков коментира: „Никога не съм си позволявал да говоря от собствено име, затова имаме ръководство, имаме избран нов Изпълком, ще бъде коментирано и тогава ще бъде обявено. На този етап не се мисли за смяна на треньора, ако това ви върши работа, ви го казвам.
 
Тук трябва да отбележим, че голяма част от футболистите, които играха са натурализирани. Има много от тях родени в Швейцария, но и много натурализирани. Все пак това е Швейцария, затова им пожелаваме успех на Световното първенство“, завърши Йордан Лечков.

Още от Коментари

"Червените" имат сили да отстранят и Базел

Мъри даде диагнозата: "Този отбор прескочи няколко етапа в своето развитие"

В три поредни мача българският тим бе ощетен от съдиите

"Червените" имат всички шансове да отстранят Сейнт Патрикс

Той ще наруши Закона за спорта, ако организира алтернативно футболно първенство

"Сините" имат уникалния шанс за голям пробив в Европа

„Много е хубаво, че повече българи започват като титуляри напоследък“

Мъри Стоилов полека се доближава в митологията на клуба до Гунди

На "Българска армия" имат още много работа

Актуално

18:00 16/08 Струмска слава - Крумовград 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки