Светослав Вуцов: България има бъдеще с Ясен Петров

"От моите лични наблюдения атмосферата в отбора е много добра. Забавляваме се, когато сме сериозни – сме сериозни"

Светослав Вуцов: България има бъдеще с Ясен Петров

Вратарят на Славия Светослав Вуцов бе гост в студиото на „Диема Спорт“. Младият страж определи като „доста тежък мач” официалния си дебют за България срещу Украйна в контрола. Срещата в Одеса завърши при резултат 1:1, но към българската врата бяха отправени цели 35 удара. Вуцов се появи на терена през втората част и записа първи минути с националната фланелка.

 
„Ще го запомня като един доста тежък мач. Хубавото е, че завършихме положително и не загубихме мача. Може би ми беше малко трудно в първите минути, защото веднага започнаха да търсят гол. След това се отпуснах, момчетата ми помогнаха на терена”, сподели Вуцов пред „Диема Спорт“.
 
„В такива мачове, когато играеш срещу по-силен противник се очаква вратарите да бъдат най-ангажирани. Както аз, така и Ники Михайлов, се справихме доста добре, и както ти каза, след 36 удара, допуснахме само един гол, мисля, че е много добре.  Това ме радва, защото по този начин сме помогнали по някакъв начин. За първи път България не допуска загуба на украинска земя, което е похвално.
 
В световната квалификация отново играхме мач срещу силен и класен съперник като Швейцария. Те успяха да реализират техните положения, за разлика от Украйна. Това не беше прието добре от нас и ни повлия. Има си хора, които трябва да коментират тези неща. Има си хора, които да коментират, не искам аз да давам експертно мнение.
 
В момента имаме по-големи възможности, като се има предвид, че има доста млади момчета като мен. Има и доста опитни играчи, с които изграждаме една сплав, за да постигаме по-добри резултати”, продължи младият страж.
 
Той коментира и националния селекционер Ясен Петров.
 
„Бих му благодарил отново, че ме повика. Заедно с треньорския щаб ми гласуваха доверие. За негова смяна има конгреси, БФС, които трябва да решат за неговата смяна. Не съм аз този, който трябва да казва такива неща. Твърдя, че с този селекционер, този отбор има бъдеще. Има бъзици, шеги, но когато трябва да се работи, се работи много сериозно.
 
Имаме шанс за нещо по-сериозно. Подмладяването ще се случи в един момент. Има млади момчета, които имат качества и потенциал, който трябва да го покажат и да намерят място в националния отбор.
 
От моите лични наблюдения атмосферата в отбора е много добра. Забавляваме се, когато сме сериозни – сме сериозни. Атмосферата е страхотна, изградили сме един много добър колектив.
 
Има колектив и на терена, и извън терена. В най-скоро време очаквам резултатите да бъдат много по-позитивни от последния мач. Чувствам се готов за титулярното място, но това не го решавам аз. Моята работа е да играя в Славия”, каза още Светослав Вуцов.
България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

Венци Стефанов: Илиан Илиев ще вдигне националите

Любо първо говори, после мисли

Женският ни национален отбор с драматична загуба от Армения (ВИДЕО)

"Лъвиците" ни допуснаха поражение с 2:3 на "Александър Шаламанов" в София

БРАВО! Девойките на България до 19 г. се класираха сред елита на Европа

Момичетата ни спечелиха безапелационно промоция за Лига А

Радойска очаква мачовете с Румъния да решат първото място

„Имам балансиран отбор“, заяви селекционерът на женския ни тим

Силвия Радойска: Владеехме инициативата

„Търсихме победата през цялото време“, доволна е треньорката на женския национален отбор

Женският национален отбор по футбол започна с победа евроквалификациите

Нашите спечелиха с 1:0 визитата си на Казахстан

Тежък жребий за националите по минифутбол

"Лъвовете" на европейско през лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки