РАЗКРИТИЕ: Играчи от Байерн и Израел стават национали на България

Халфът Омер Агведиш и нападателят Валентин Йотов вече са се съгласили да носят екипа на „лъвовете“

РАЗКРИТИЕ: Играчи от Байерн и Израел стават национали на България

Националните ни отбори за младежи и юноши ще бъдат залети от нова вълна перспективни играчи, родени и играещи в чужбина, но с български корени, разкрива „Мач Телеграф“.

БФС е пуснал мощен радар по цял свят, търсейки перспективни футболисти, които отговарят на критериите, за да носят екипа на „лъвовете“.

Още за първия мач на младежите през следващата година ще бъде повикан играещият за Апоел Йерусалим Омер Агвадиш.

Той е на 20 години и рита като десен халф, но може да бъде използван като бек.

От БФС са уточнили документално всички казуси и имат съгласието на родения в Йерусалим футболист да носи екипа на „лъвовете“.

Първият сигурен мач на младежите ни е европейската квалификация с Нидерландия на 25 март. Преди да облече екипа на Апоел Йерусалим Агвадиш рита за Апоел Катамон.

За по-малките формации пък се очаква да дебютира 15-годишният българин Валентин Йотов. При него почвата също е подготвена на 100 процента и се очаква да запише първата си среща за България в началото на следващата година.

Това най-вероятно ще бъде отборът ни до 17 години. Валентин играе като нападател в Байерн (Мюнхен) от лятото на 2018 година. Преди това роденият в Бостън футболист рита в академията на Филадефия Унион.

В този клуб преди няколко сезона бе бившият страж на ЦСКА и Славия Райс Мболи. Талантът е роден в Бостън през 2006 г., където баща му прави докторантура по икономика по това време.

Работата му е причината за преместването в Германия. Валентин разказва, че от своите сънародници харесва най-много Стоичков и Бербатов, а от младите футболисти му допада стила на Джейдън Санчо.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки