Каспър Рууд е на полуфинал в Торино след обрат срещу Рубльов (ВИДЕО)

Той е първият норвежец, достигал до тази фаза на надпреварата

Каспър Рууд е на полуфинал в Торино след обрат срещу Рубльов (ВИДЕО)

 Каспер Рууд постигна един от най-големите успехи в кариерата си, класирайки се сред най-добрите четирима на Финалите на ATP в Торино. Норвежецът бе много близо до отпадане, след като бе напълно надигран от Андрей Рубльов в първия сет, но след това осъществи зрелищен обрат и стана първият норвежец, достигал до тази фаза на надпреварата.

 
Следващият опонент на Рууд ще бъде другата руска звезда – Даниил Медведев, който зае първото място в Червената група.
 
„Просто се наслаждавам на момента. Нямам търпение да дойде време за утрешния мач. Очаква ме още една тежка битка. Даниил е по-различен тип играч от Андрей, но важното е, че през последните две-три години той се доказа като един от най-добрите в света. Досега не съм го побеждавал, но имам представа какво да очаквам от него на корта. При всички положения мачът ще бъде много вълнуващ“ – коментира Рууд след мача.
 
И двамата опоненти записаха равен брой асове (14) и двойни грешки (3). Рууд пласира повече уинъри (39-33), но и направи повече непредизвикани грешки от Рубльов (31-22). Руснакът реализира четири от единадесетте си точки за пробив (36%), докато Рууд оползотвори три от петте си брейкпойнта (60%).
 
Утре ще се проведат полуфиналите. Двубоите са: Новак Джокович (Сърбия) - Александър Зверев (Германия) и Данийл Медведев (Русия) - Каспер Рууд (Норвегия). Още не е насрочен начален час на срещите. Любопитно е, че Джокович, Медведев и Зверев са съответно първи, втори и трети в настоящата ранглиста. Рууд пък е 8-и в подреждането.
 
Данийл Медведев е действащ шампион в надпреварата. Зверев пък спечели състезанието през 2018 година.
 
С най-много титли от заключителния за годината Мастърс е швейцарецът Роджър Федерер - 6. Джокович е с 5 купи в това състезание. Лидерът в настоящата класация на АТП се цели в рекорда на Федерер. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки