Треньорът на Вердер Маркус Анфанг подаде оставка, след като вчера стана ясно, че клубът е започнал разследване на сигнал, че 47-годишният специалист използва фалшив зелен сертификат.

 

Вчера наставник на младежкия ни национал Илия Груев-младши в тима от Бремен обяви, че всичко с ваксинацията му е наред и уверението му беше достатъчно за клубната управа. След това обаче градската прокуратура започна предварително разследване и днес Анфанг подаде оставка.


„Причината за решението ми е разследването на градската прокуратура, която проучва моя сертификат и този на асистента ми Флориан Юнге, който също напуска клуба. Не искаме ситуацията около нас да вреди на представянето на Вердер. Заради това поисках от ръководството да прекрати договора ми и молбата ми беше уважена. Пожелавам на Вердер успех не само в днешната среща с Шалке 04, но и в бъдеще“, заяви Анфанг.

Вердер в момента заема 10-о място в класирането на Втора бундеслига и след 13 изиграни мача има 19 точки. В 9 от срещите участие е взел българският младежки национал Илия Груев-младши. В шест от тях 21-годишният халф е бил титуляр, а в останалите три е използван като резерва.