Петра Влъхова първа в Леви

Скиорката от Словакия изпревари Микаела Шифрин

Петра Влъхова първа в Леви

Носителката на големия кристален глобус в Световната купа по ски-алпийски дисциплини Петра Влъхова (Словакия) записа първата си победа през новия сезон, след като спечели първия от два поредни слалом във финландския зимен център Леви.

На „Леви Блек“ словачката бе най-бърза и в двете минавания на трасето и с общо време от 1:46.19 тя триумфира с аванс от 0.31 секунди спрямо Микаела Шифрин (САЩ). Разликата между двете след първия манш бе 0.11, но лека неточност на американката в средата на трасето във втория ѝ коства победата.

Трета на подиума се качи германката Лена Дюр, за която това е първи подиум в дисциплината и общо втори в кариерата в Световната купа. Първото ѝ призово класиране бе в градския паралелен слалом в руската столица Москва в края на януари 2013.

Водачката в генералното класиране преди днешния ден Андреа Слокар (Словения) завърши на четвърта позиция, а топ 5 затвори Ана Свен Ларсон (Швеция). Представителката на Трите корони направи своето завръщане в Световната купа, след като пропусна целия минал сезон заради контузия. Носителката на малкия глобус за миналата година и световна шампионка в дисциплината Катарина Лийнсбергер (Австрия) завърши днешния старт седма с пасив от 1.28 секунди спрямо Влъхова.

В генералното класиране водачка след днешния слалом е Шифрин със 180 точки, втора с пасив от 12 е Слокар, а тройката с актив от 160 затваря днешната победителка Влъхова. Утре в Леви ще се проведе още един слалом валиден за Световната купа, като първият манш започва в 11:30, а вторият в 14:30 часа българско време.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки