Медведев на финал в Торино (ВИДЕО)

Руснакът чака победителя от срещата между Новак Джокович и Александър Зверев

Медведев на финал в Торино (ВИДЕО)

Даниил Медведев се класира за финала на Финалите на АТР и вече е само на един от мач това да дублира престижната титла в Торино, след като срази Каспер Рууд с 6:4, 6:2. Това е девета поредна победа в актива на световния номер 2 в заключителния турнир на Мъжката тенис асоциация.

Само 80 минути бяха необходими на безгрешния в турнира досега руснак да се справи със съпротивата на дебютанта на тази фаза, като очевидно Рууд се поддаде под напрежението и не можа да окаже никаква стойностна съпротива. Нито от основната линия, нито на посрещане норвежецът знаеше какво да прави, като Медведев умело миксираше сервисите си към форхенд и бекхенд страната му, за да не му оставя никакви шансове да влиза в разигравания след ретур.

Руснакът направи 17 уинъра и 14 непредизвикани грешки и се справи със слайса на съперника и късите му топки. Рууд все пак изпраща впечтатляващ сезон, който е най-силният в кариерата му, като приключва 2021-ва с 55 победи в календара и статистика 25-10 на твърди кортове, след като преди тази година бе спечелил само 16 от 43 мача на тази настилка.

Медведев ще се изправи или срещу петкратния шампион Новак Джокович, или срещу победителя в турнира през 2018 година Александър Зверев, които се срещат в другия полуфинал от 22 часа в събота.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки