ПРАЗНИК В БАРСЕЛОНА: Шави дебютира с победа в дербито с Еспаньол (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мемфис Депай донесе успеха с гол от дузпа

ПРАЗНИК В БАРСЕЛОНА: Шави дебютира с победа в дербито с Еспаньол (ВИДЕО+СНИМКИ)

Новият треньор Шави Ернандес дебютира начело на Барселона с победа.

Каталунците спечелиха с минималното 1:0 градското дерби с Еспаньол от 14-ия кръг на испанската футболна „Ла Лига“.

Единственото попадение на „Ноу Камп“ реализира Мемфис Депай от дузпа в самото начало на второто полувреме, докато гостите могат да съжаляват, защото направиха куп пропуски и удариха греда в края на мача.

В крайна сметка обаче домакините ликуваха, макар празникът им да бе помрачен от контузия на младока Нико Гонсалес в заключителните минути на двубоя.

Новият наставник на домакините заложи на абсолютен дебютант в атаката за първия си официален мач начело, гласувайки доверие на 17-годишния Илиас Ахомаш, чийто партньори в предни позиции бяха Гави и Мемфис Депай.

Именно последният отправи хубав изстрел от воле още в 4-ата минута, ала право в ръцете на вратаря и Диего Лопес спаси.

Стражът се намеси добре и малко по-късно, когато Жорди Алба отправи прострелно центриране, докато Еспаньол отговори с неуспешни опити на Адри Ембарба и Раул де Томас да поразят целта.

След това се стигна и до доста спорна ситуация, тъй като Нико бе изблъскан в наказателното поле, но арбитърът прецени, че дузпа няма.

Натискът на Барса обаче се засилваше. Последваха удари на Депай и на Гави, ала без резултат.

В 28-ата минута отново Депай имаше шанс, след като се озова сам срещу вратаря, но не можа да отбележи, а в 30-ата Лопес спаси шут от дистанция на Серхио Бускетс.

Минута преди почивката Барса имаше късмет след грешка на Мингеса, позволила на Раул де Томас да стреля от малък ъгъл. Топката рикошира първо в Жерар Пике, а после и Тер Стеген се намеси, за да избие в корнер.

След него не последва нищо опасно и така първото полувреме приключи без попадения.

По време на паузата Шави замени дебютанта Илиас Ахомаш с 19-годишния Ез Абде, а скоро след подновяването на играта тимът му получи дузпа.

Леандро Кабера фаулира в пеналта Депай и нидерландският национал застана зад бялата точка, откъдето хладнокръвно прати топката в мрежата и откри резултата в 48-ата минута.

Три по-късно Серхио Бускетс стреля от воле, но защитник на Еспаньол блокира.

В 65-ата минута пък Френки де Йонг вкара гол, който бе отменен заради засада, а в 70-ата късметът за втори път покри домакините в мача, след като Де Томас стреля покрай гредата.

В 73-ата същото стори и Ез Абде, който показа техника, за да си освободи място за изстрел, но при него нямаше шанс.

Същото с пълна сила важеше през целия мач за Де Томас, който в 82-ата минута удари греда от свободен удар, а 2 по-късно съотборникът му Ландри Димата пропусна отлична възможност да изравни с глава.

Така в крайна сметка „папагалчетата“ трябваше да се примирят с второ поред поражение с резултат 0:1 в дербито с Барселона и остават със 17 точки на 11-о място, докато Барса вече е на 6-а позиция с 20 в своя актив.

Бaрселона – Еспаньол 1:0

1:0 Мемфис Депай (49, дузпа)


СТАРТОВИ СЪСТАВИ
:

БAРСЕЛОНА: Тер Стеген, Мингеса, Пике, Гарсия, Алба, Бускетс, Нико, Де Йонг, Гави, Депай, Илиас;

ЕСПАНЬОЛ: Лопес, Видал, Гомес, Кабрера, Педроса, Лопес, Ерера, Дардер, Пуадо, Ембарба, Де Томас.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки