НА ЛАУТА: Дузпа и червен картон помогнаха на Локо Пд да пречупи Локо Сф (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пловдивчани без нито един точен удар преди почивката, изпревариха Арда за седмото място

НА ЛАУТА: Дузпа и червен картон помогнаха на Локо Пд да пречупи Локо Сф (ВИДЕО+СНИМКИ)

Локомотив (Пд) спечели с 2:1 домакинството си на Локомотив (Сф) от 15-ия кръг на efbet Лига. Пловдивчани не отправиха нито един точен удар във вратата на съперника. В началото на второто полувреме обаче получиха правото да изпълнят дузпа, а столичани останаха с човек по-малко. Димитър Илиев вкара, а след това и Георги Минчев се разписа. В заключителните минути Локо Сф върна едно попадение, а можеха и второ, но вратарят на домакините не позволи това да се случи.

 
Успехът позволи на "смърфовете" да съберат 20 точки и да изпреварят Арда за седмото място в класирането. Локо Сф е с 14 на десета позиция.
 
 
Гостите първи застрашиха вратата на съперника. В третата минута гостите Селсо Рапосо центрира в наказателното поле пловдивчани. Божидар Кацаров стреля с глава, но не успя да затрудни Лукас Рейдър. В 11-ата Виржил Марсел си освободи коридор за изстрел. Ударът му по земя обаче беше спасен от вратаря. 
 
 
Локомотив Пд отговори с добра атака, при която Димитър Илиев подаде към Лукас Салинас. Халфът на "смърфовете" не пое добре топката и ударът му излезе в аут. 
 
В 23-тата минута Димитър Илиев получи в наказателното поле на столичани. Капитанът на домакините овладя, но Георгиос Катсикас се намеси. Димитър Илиев падна на тревата, но Волен Чинков не видя нарушение, VAR - също! 
 
Секунди по-късно страстите на „Лаута“ се нажежиха. Парвиз Умарбаев извърши нарушение срещу Октавио в центъра на терена. Футболистът на Локо София изпусна нервите си и се спречка с Бирсент Карагарен, който скочи да защитава Умарбаев. В крайна сметка всичко се размина с размяната на реплики.
 
 
Мохаммед Бухмиди пробва да изненада Рейдър с далечен удар, който обаче прелетя над вратата на домакините. В 39-ата минута Бирсент Карагарен реши да стреля вместо да подава, но опитът му не сполучи. В 41-ата  Карагарен подаде с пета към Янчев, а той намери Димитър Илиев на дъгата на наказателното поле. Последва пас в коридор на капитана към включилия се вдясно Карагарен. "Деветката" на домакините обаче пропиля още една добра възможност за гол с нещо средно между удар и центриране.
 
Четири минути след подновяването на играта Димитър Илиев спечели няколко метра с дрибъл, след което подаде към Георги Минчев. Нападателят обаче не успя да овладее добре топката и сам си затвори ъгъла за изстрел. При последвалия корнер се стигна до дузпа за Локомотив (Пловдив). Бухмиди игра с ръка в наказателното поле, като първоначално главният съдия Волен Чинков не реагира, но след намесата на VAR посочи бялата точка. Бухмиди получи втори жълт и бе изгонен. Илиев пък изпълни точно наказателния удар - 1:0.
 
 
В 59-ата минута Локомотив Пловдив удвои преднината си. Топката беше центрирана отдясно. На далечната греда абсолютно сам беше Димитър Илиев. Той овладя и намери Георги Минчев, който нямаше как да пропусне на празна врата - 2:0.
 
В 68-ата минута Рейдър парира опасен удар на Александър Александров от фаул. В 77-ата  Любенов хвана в ръце върната от защитник топка, което доведе до отсъждането на Чинков. С изпълнението на двойния удар се нае Бирсент Карагарен, чийто удар мина на сантиметри от сглобката. 
 
Две минути преди изтичането на редовното време Локо София върна интригата в мача. Октавио овладя на десния фланг и с хитро подаване намери Виржил Пинсон в наказателното поле. Той пое топката и с хубав удар не остави шансове на Лукас Рейдър - 2:1. В добавеното време Локомотив София беше близо до равенството, но отлична намеса на Рейдър предотврати това.
 


ЛОКОМОТИВ (ПД) - ЛОКОМОТИВ (СФ) 2:1

1:0 Димитър Илиев (54-д)

2:0 Георги Минчев (59)

2:1 Виржил Пинсон (88)


СТРАТОВИ СЪСТАВИ:

ЛОКО ПД: 71. Лукас Рейдър, 2. Олексий Биков, 20. Милош Петрович, 25. Артур Крачун, 6. Емил Янчев, 39. Парвиз Умарбаев, 33. Йосип Томашевич, 9.  Бирсент Карагарен, 16. Лукас Салинас, 14. Димитър Илиев, 10. Георги Минчев

 
ЛОКО СФ: 24. Александър Любенов, 13. Селсо Рапосо, 6. Пламен Крачунов, 5. Георгиос Катсикас, 4. Мики Орачев, 89. Матеус Роча, 44. Божидар Кацаров, 58. Октавио, 7. Александър Александров, 9. Мохаммед Бухмиди, 93. Виржил Пинсон
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки