Лечков за Попето: Нито съм изпускал дузпа срещу Малта, нито съм падал от Чехия с 0:6

"Още в самото начало казах, че нямаме шансове за Мондиал 2022"

Лечков за Попето: Нито съм изпускал дузпа срещу Малта, нито съм падал от Чехия с 0:6

Членът на Изпълкома на БФС – Йордан Лечков, говори пред БНТ. Той не пожела да отговаря на нападките на Ивелин Попов. Освен това призова Димитър Бербатов да приеме загубата на Конгреса.

„Още в самото начало казах, че нямаме шансове за Мондиал 2022. Виждате, че европейският шампион Италия отива на бараж в нашата група. Имаше и добри, и откровено слаби мачове. Понякога моето мнение се различава с това на другите, гледали мачовете. Искам младите момчета, когато обличат националната фланелка да се раздават повече. За тях това е един трамплин, където да те забележат силни отбори. Нашето вътрешно първенство не е това, което трябва да бъде. Оттам нататък е важно да има конкуренция. Тренировките в чужбина са по-трудни от мачовете. Липсва физическата подготовка. Насила не става“, каза Лечков относно националния отбор.

„Не искам да отговарям на Ивелин Попов. Той също е имал възможност да се докаже. Нито съм изтървал дузпа срещу Малта, нито съм падал от Чехия с 0:6. Аз никога не съм се крил. Давал съм отчет на Изпълкома. Треньорът да си прецени дали има нужда от Ивелин Попов. Водещата фигура в един отбор трябва да е опитният футболист. Засега не се коментира ново име за национален селекционер. Свърши така модерната дума „цикъл“. Имаше добри изяви, имаше и слаби мачове. Искам тези момчета да се отпуснат и да се „сбият“. Знам нагласата на хората по трибуните, те искат битка и динамика. Трябва ни силно вътрешно първенство, за да има националният селекционер по-голям избор. Всеки треньор е зависим от резултатите“, допълни  той пред БНТ.

„На Лудогорец им липсват българските футболисти. Примерът е Славия. Хубави, лоши, момчетата играят, уреждат си трансфер в чужбина и са гръбнакът на националните ни отбори“, даде пример Лечков със Славия, след което коментира и конгреса от 12 октомври.

„Проведе ли се Конгрес – проведе се. Какво иска Бербатов, да дойде и да каже. Да се появи малко повече и да ме убеди мен на следващия Конгрес да гласувам за него. Протоколът от Конгреса е 111 страници. Той беше внесен навреме в търговския регистър. Сега пък намират критики на протокола. Имаше наблюдатели на УЕФА. Несериозно е! Публиката се занимава с исканията на… хайде да не се изпусна. Предстои вписване на новия президент, какъв нов Конгрес искат!? Само едно и също нещо да коментираме, това не е сериозно! За да няма спекулации, на следващия Конгрес ще предложа да се гласува видимо, а не тайно. Когато загубиш, бъди достоен!“, призова Лечков.

ОБЗОР: Георги Костадинов със силен мач за АПОЕЛ срещу Арис (ВИДЕО)

Претендентите за титлата в Кипър с домакински победи

Ковачев бе титуляр за Ахмат при сензационен успех над ЦСКА (Москва)(ВИДЕО)

Отборът на българина изненада противника си

Георги Миланов с гол за Динамо (Букурещ), отборът му обаче се издъни в края (ВИДЕО)

Тимът на българина е в зоната на изпадащите

Гьозтепе на Мъри гази с класика, на крачка е от Суперлигата (ВИДЕО)

Няма какво да спре тима на българина

Стоилов: И двата гола бяха плод на късмет (ВИДЕО)

Треньорът на Гьозтепе недоволен от тима си

Бивш национал с асистенция в Белгия

Витонов спомогна за успех на Беверен

Равенство за Гьозтепе в Турция (ВИДЕО)

Тимът на Стоилов на две победи от елита

Ковачев вкара за Ахмат при разгромна загуба от Балтика

Бившият играч на Черно море Алекс Фернандес заби хеттрик за победителите

Ради Цонев с гол за Тобол при класическа победа

Българинът вкара своето първо попадение за тима от Казахстан

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки