МОК съобщи, че изчезналата китайска тенисистка е жива и е добре

Пън Шуай проведе видео разговор с президента на централата

МОК съобщи, че изчезналата китайска тенисистка е жива и е добре

Смятаната за изчезнала китайска тенисистка Пън Шуай проведе видео разговор с президента на Международния олимпийски комитет и му каза, че е в безопасност и е добре, се казва в изявление на МОК.

По-рано през неделния ден се появиха видеа от Пекин с тенисистката, но те не убедиха широката общественост, че Шуай е в безопасност. На 2 ноември тя публикува в  социалните медии, че бившият вицепремиер Жан Гаоли е упражнил сексуално насилие срещу нея преди няколко години.

Сега в изявлението на МОК се казва, че в началото на 30-минутния разговор с Томас Бах Пън е благодарила на МОК за загрижеността за нейното благополучие.

„Тя обясни, че е в безопасност и е добре, живее в дома си в Пекин, но би искала нейната поверителност да се зачита в този момент“, се казва в изявлението на МОК.

„Ето защо тя предпочита да прекарва времето си с приятели и семейство точно сега. Въпреки това тя ще продължи да се занимава с тенис - спортът, който много обича“.

Липсата на Пън Шуай от публичното пространство породи опасения, че нещо се е случило с тенисистката след нейните обвинения и затова множество хора по целия свят, сред които и редица звезди на тениса, се питаха къде е тя.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки