Сензациите в пресата: Левски търси нов отбор на Шелиас

Вижте всичко най-интересно от днешния спортен печат

Сензациите в пресата: Левски търси нов отбор на Шелиас

 Тема Спорт: Левски търси отбор на Шелиас

Спортно-техническият щаб на Левски търси отбор на Христос Шелис. “Сините” дори са склонни да пуснат 21-годишния кипърски младежки национал под наем през зимата, ако не му намерят купувач. Централният защитник бе привлечен през лятото по настояване на тогавашния треньор Живко Миланов. Шелис пристигна от АПОЕЛ Никозия - клуб, в който преди време игра Миланов. За да се озове на “Герена” кипърецът разтрогна контракта си и дойде като свободен агент. 

Христос бе титуляр в началото на кампанията. Остана такъв и след като “сините” бяха поети от Станимир Стоилов. Една от първите задачи на Мъри обаче беше да привлече още един бранител. Той доведе под наем от Етър панамеца Хосе Кордоба. След кратка адаптация именно последният застана редом до северномакедонеца Гьоко Зайков в центъра на защитата. Шелис пък седна на пейката, а в последните двубои трудно намира място дори в групата. 

Причината Левски да търси нов клуб на Шелис е, че има подписи с двама бранители, които влизат в сила на 1 януари 2022 година. Това са 25-годишният Ноа Сонко Сундберг и връстникът му Цунами. Първият е част от шведския Йостерсунд. Той е роден в скандинавската страна и е национал на Гамбия. Бразилецът Цунами пък имаше контракт с третодивизионния Ботафого-ПБ, но той изтича и играчът идва като свободен агент. С него пристига и сънародникът му Велтон - 25-годишен нападател. 

Тема Спорт: Бисмарк е аут за мача с Лудогорец

Ганайският нападател на ЦСКА Бисмарк Чарлс продължава да е гонен от лош късмет. За последно той взе участие в официална среща преди точно три месеца - на 22 август, след което получи контузия в коляното, наложила и оперативна намеса. Възстановяването му продължи два месеца, а завръщането му на терена бе в контролата с Литекс, провела се в паузата за мачове на националните отбори.

Ганаецът се представи силно и отбеляза две попадения при победата с 4:1, записвайки 60 минути на сметката си. Очакванията бяха, че той ще попадне в групата за домакинството на Арда и ще запише първи официални минути от лятото насам. Това обаче не се случи, а след двубоя треньорът Стойчо Младенов обяви, че Чарлс е болен и няма да е на негово разположение 4-5 дни. Това означава, че ганаецът пропуска както гостуването на Бодьо/Глимт от Лигата на конференциите в четвъртък, така и това на Лудогорец в понеделник от 17:15 часа.  Както е известно, “армейците” ще пътуват директно от Норвегия за Варна, където ще проведат своя лагер преди мача в Разград. 

Тема Спорт: Ахмедов ще се възстановява четири месеца 

Нападателят на ЦСКА Ахмед Ахмедов се прибра от Испания, където претърпя операция преди няколко дни. 26-годишният футболист се контузи по време на един от малкото двубои от началото на сезона, в които получи шанс да започне като титуляр - домакинството на ЦСКА 1948 (1:0). Той участва в тежък сблъсък с противников защитник и бе заменен принудително още в 30-ата минута. Последвалите обстойни медицински прегледи показаха, че Ахмедов е със скъсване на менискуса и увредени сухожилия. Нападателят замина за Валенсия, където в известна местна клиника претърпя хирургическа интервенция.

Прогнозите на специалистите сочат, че възстановяването на Ахмедов ще продължи около 4 месеца, което значи, че той със сигурност отпада от плановете за зимната подготовка на тима и ще може да се завърне в игра най-рано в края на март. Мено Кох вече тренира и ще е в оптимално състояние през януари. 
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки