В БРАЗИЛИЯ: Маркиньос остава в Ботев Пд до края на сезона

Валентич връща атакуващия халф в стартовия състав за гостуването на Славия

В БРАЗИЛИЯ: Маркиньос остава в Ботев Пд до края на сезона

Феновете на Ботев Пловдив може да си отдъхнат. Перлата на канарчетата Маркиньос ще остане в тима до края на сезона.

Това увериха от Бразилия. Местното издание radaresportes.ig.com.br цитира човек от спортно-техническото ръководство на Атлетико Минейро, че Маркиньос няма как да се върне в тима преди изтичането на наема му, който е до юни 2022-ра.

Отделно, играчът не може да бъде продаван, тъй като има договорни отношения с българския клуб именно до лятото на следващата година. Наскоро в унгарските медии се появи информация, че бразилецът може да бъде откупен от Ференцварош.

Това обаче ще се случи най-рано през лятото на следващата година. Дотогава Маркиньос ще носи жълто-черния екип. Въпросното издание потвърждава, че през август играчът е можел да се върне в Атлетико Минейро, по време на летния трансферен прозорец, но тогава спортно-техническият щаба на тима не е бил докрай убеден. Маркиньос има 5 гола в 14 мача с Ботев Пд в Първа лига.

Толкова попадения записа и Тодор Неделев. В последния мач обаче, при загубата от Черно море, бразилецът остана на пейката, но с оглед негативния развой се появи в игра на почивката.

След мача старши треньорът Азрудин Валентин заяви, че решението е било негово и е било съобразено с тактиката за двубоя и това, че Маркиньос е по-силен през вторите полувремена.

Това очевидно не сработи и сега се очаква атакуващият халф да се завърне сред 11-те при гостуването на Славия. Мачът е в петък на стадиона в "Овча купел", а с оглед негативната серия, в която Ботев пак влезе, Маркиньос ще е повече от нужен на тима.



 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки