Манчестър Юнайтед се измъкна срещу Виляреал (ВИДЕО)

Кристиано Роналдо и Джейдън Санчо бележат головете в Испания

Манчестър Юнайтед се измъкна срещу Виляреал (ВИДЕО)

Английският футболен гранд Манчестър Юнайтед постигна изключително ценна победа в борбата си за продължаване към елиминационната фаза на Шампионска лига в официалния дебют на временния мениджър Майкъл Карик. Това се случи, след като голямата звезда на отбора – Кристиано Роналдо, отбеляза при гостуването на Виляреал с попадение в 78-ата минута, а в последната минута от редовното време Джейдън Санчо подпечата успеха при визитата в Испания.


Успехът направи така, че „червените дяволи” са на върха в група F с 10 точки и оставиха на три зад себе си втория Виляреал. Останалите два отбора в групата – Аталанта и Йънг Бойс, играят по-късно във вторник, като бергамаските имат пет точки и се нуждаят от задължителен успех, за да се намесят в борбата за продължаване напред.


За Юнайтед ситуацията е сравнително лека, тъй като му предстои домакинство на швейцарския клуб от тази група, докато Аталанта и Виляреал биха влязли в пряк спор за допълнителеното място и мачове в Шампионска лига и през пролетта.


Срещата се забави с десетина минути и старта ѝ, тъй като имаше проблем в комуникационната система на съдиите. В крайна сметка дуелът в Испания започна по план. След пет минути игра се стигна до първия точен удар в срещата, след като Гомес получи достатъчно време, че да си нагласи топката на левия крак в наказателното поле и да шутира, но там Де Хеа се намеси добре и изби встрани. Натискът на испанския клуб продължи, а в 9-ата Де Хеа отново трябваше да се намесва в наглед по-лека ситуация.


В 11-ата Арнаут Данджума стреля, а топката спря в ръката на Уан-Бисака, който бе в наказателното поле на "червените дяволи". ВАР прегледа ситуацията и не даде съвет на Брих да даде дузпа.


В 26-ата пък вратарят на домакините Рули изрита силно топката вдясно край наказателното поле на Юнайтед. Там Пино овладя и върна за Мой Гомес, чийто мигновен удар бе отразен с една ръка от Де Хеа. В 29-ата Санчо центрира опасно в наказателното поле на Виляреал, но Раул Албиол с глава изчисти току преди Кристиано да трябваше да отиграе и да отправи изстрел към вратата на Херонимо Рули. При последвалия ъглов удар пък Роналдо стреля силно от разстояние, но Рули внимаваше и улови.

Втората част започна с положение за гостите от Албиона, но ударът на Фред бе спасен с лекота от Рули в 53-ата минута. Шест след това пък Давид Де Хеа спаси своите от сигурен гол. Топката се озова в Ману Тригерос, който бе абсолютно непокрит в наказателното поле на гостите, и отправи силен удар с десния крак. Де Хеа направи блестящ плонж вдясно и отрази удара на испанеца.


Малко след това и Данджума стреля от изгодна позиция, но и той прати топката безнадеждно аут. В 71-ата минута Бруно Фернандеш и Джейдън Санчо комбинираха страхотно, а Санчо задмина с лекота Албиол и се озова на стрелкова позиция, но ударът му бе отразен с крак от Рули.

12 минути преди края домакините допуснаха скандална грешка за своето ниво при изнасяне на топката. Рули комбинира с пас по земя с Етиен Капу, който се забави първо с приближаването към топката, после с овладяването ѝ, а от това идеално се възползва Фред, който затвори прекрасно халфа на Виляреал и някак подаде на Кристиано Роналдо пред наказателното поле. Португалецът видя, че вратарят на домакините е излязал достатъчно напред от своята врата и с прехвърлящ удар откри резултата в полза на английския отбор.

В ответната атака Кристиано можеше да вкара втори гол в срещата, след като преодоля Рули, но топката премина вляво от вратата на домакинския страж. Виляреал се втурна да търси изравнителен гол, което отвори огромни зони по терена за контранападение за гостите, а пет преди края Рашфорд реши да стреля от малък ъгъл, но Рули се намеси, пращайки топката в ъглов удар.

В последната минута от редовното време гостите от Острова реализираха втори гол. Хуан Фойт от Виляреал сбърка в половината на Юнайтед, а Фред взе топката и подаде за МакТомини. Той комбинира с Кристиано вляво, който продължи напред за Маркъс Рашфорд. Напред се втурнаха Бруно Фернандеш и Джейдън Санчо, а португалецът получи на дъгата, но не спря да стреля, а продължи надясно за Санчо, който с топовен шут и с помощта на напречната греда подпечата успеха за "червените дяволи" при визитата им в Испания.

Виляреал – Манчестър Юнайтед 0:2

Стартови състави:

Виляреал (4-3-3): 13. Херонимо Рули – 8. Хуан Фойт, 3. Раул Албиол (к), 4. Пау Торес, 12. Первис Еступинян – 5. Дани Парехо, 6. Етиен Капу, 14. Ману Тригерос (18. Алберто Морено) - 21. Йереми Пино (11. Саму Чуквуезе), 23. Мой Гомес, 15. Арнаут Данжума

Резерви: 1. Серхио Асенхо, 31. Икер Алварес, 2. Марио Гаспар, 9. Пако Алкасер, 10. Висенте Ибора, 11. Саму Чуквуезе, 16. Булайе Диа, 17. Даниел Раба, 18. Алберто Морено, 20. Ребун Пеня, 22. Аиса Манди, 24. Алфонсо Педраса

Треньор: Унай Емери

Манчестър Юнайтед (4-2-3-1): 1. Давид де Хеа – 29. Аарон Уан-Бисака, 2. Виктор Линдельоф, 5. Хари Магуайър (к), 27. Алекс Телеш – 39. Скот Мактоминей, 17. Фред – 25. Джейдън Санчо, 34. Дони ван де Беек (18. Бруно Фернандеш), 9. Антони Марсиал (10. Маркъс Рашфорд) – 7. Кристиано Роналдо

Резерви: 22. Том Хийтън, 26. Дийн Хендерсън, 3. Ерик Баи, 8. Хуан Мата, 10. Маркъс Рашфорд, 14. Джеси Лингард, 16. Амад Диало, 18. Бруно Фернандеш, 20. Диого Далот, 31. Неманя Матич

Треньор: Майкъл Карик

Съдия: Феликс Брих (Германия)

Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

Деле Али: Всяка сутрин се будя с мисъл за Мондиал 26

Халфът не е играл от над 400 дни

Арсенал също се издъни у дома, гредите не спряха Вила (ВИДЕО)

Страхотен ден за Манчестър Сити в битката за титлата

Нов срив за Ливърпул на "Анфийлд" (ВИДЕО)

Голям удар за Клоп в битката за титлата

Финансови проблеми за Евертън

Собственикът Фарад Мошири готов да продаде клуба

Сити се качи на върха след разгромна победа над Лутън (ВИДЕО)

"Гражданите" спечелиха с 5:1 срещу противника си

Марсиал си тръгва от Юнайтед като свободен агент през лятото

Договорът на французина няма да бъде подновен

Нюкасъл направи за смях жалък Тотнъм и му вкара цели 4 гола (ВИДЕО)

"Свраките" постигнаха разгромен успех над противника си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки