БЕЗМИЛОСТНО: Челси смачка Юве с 4:0 и продължава защитата на трофея (ВИДЕО)

"Сините" тотално надиграха съперника и си осигуриха място на 1/8-финалите в Шампионска лига

БЕЗМИЛОСТНО: Челси смачка Юве с 4:0 и продължава защитата на трофея (ВИДЕО)
Челси разби с 4:0 Ювентус в голямото дерби от петия кръг на Шампионската лига. Трево Чалоба откри резултата преди почивката, а през втората част Рийс Джеймс и Калъм Хъдсън-Одой оформиха класиката с два гола в разстояние на само две минути. В добавеното време Тимо Вернер вкара още едно попадение за домакините. По този начин лондончани си осигуриха участие в директните елиминации и продължават защитата на трофея от миналата година. Юве също е сигурен за 1/8-финалите в турнира.
 
 
Мачът в Лондон започна с натиск на Челси. След само две минути игра Канте намери с елегантно подаване Калъм Хъдсън-Одой, но ударът на британеца бе париран от Бонучи.
 
Челси продължи да бъде отборът, който държеше топката и създаваше една след друга атаки пред противниковата врата. В 23-ата минута Рийс Джеймс стреля изненадващо от пряк свободен удар, но Шчесни внимаваше и спаси.
 
В 25-ата минута логичното се случи и Челси вкара. След центриране в наказателното поле Рюдигер отклони към своя партньор в отбрана Чалоба, който разстреля Шчесни отблизо. Гостите имаха сериозни претенции и голът бе преразгледан, тъй като топката срещна Рюдигер в ръката, но тя бе напълно прилепена и в крайна сметка попадението бе зачетено.
 
Секунди след това Ювентус също стигна до добра възможност. Мората бе превъзходно изведен и видя излизащия да го пресрещне Менди. Испанският национал се опита да прехвърли вратаря, но топката бе изчистена малко преди голлинията от Тиаго Силва.
 
В 37-ата минута Рийс Джеймс стреля от воле, но Шчесни се отличи с ново блестящо спасяване. При последвалия корнер Рюдигер отправи нелош удар с глава, но покрай вратата. В добавеното време на първата част Бентанкур получи на границата на наказателното поле и шутира, но над вратата на Челси.
 
Натискът на Челси продължи и след почивката. В 53-ата минута Тиаго Силва стреля опасно с глава, а Шчесни отново бе последна преграда пред гола. Три по-късно усилията на домакините се увенчаха с успех и те вкараха втори гол. Де Лихт не успя да изчисти топката и тя стигна до Рийс Джеймс, който с диагонален удар не остави шансове на вратаря за 2:0.
 
В 58-ата минута защитата на Юве отново бе разпиляна и се стигна до трети гол. Футболистите на домакините размениха бързи подавания в наказателното поле, Лофтъс-Чийк намери Калъм Хъдсън-Одой на добра позиция и той стреля във вратата за 3:0.
 
До края на мача Менди и Счесни се отличиха с по едно отлично спасяване след удари съответно на Уестън Маккени и Зиеш, а в добавеното време Тимо Вернер оформи крайния резултат. Той беше точен след чутовна грешка на Маккени и асистенция на Зиеш.
 
 
ЧЕЛСИ - ЮВЕНТУС 4:0
1:0 Трево Чалоба (25)
2:0 Рийс Джеймс (56)
3:0 Калъм Хъдсън-Одой (58)
4:0 Тимо Вернер 90+5
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ЧЕЛСИ: Менди, Рюдигер, Силва, Чалоба, Чилуел, Джеймс, Канте, Жоржиньо, Хъдсън-Одой, Зиеш, Пулишич
 
ЮВЕНТУС: Шчесни, Алекс Сандро, Де Лихт, Бонучи, Куадрадо, Маккени, Рабио, Локатели, Бентанкур, Киеза, Мората

Разширен репортаж

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки