БЕЗМИЛОСТНО: Челси смачка Юве с 4:0 и продължава защитата на трофея (ВИДЕО)

"Сините" тотално надиграха съперника и си осигуриха място на 1/8-финалите в Шампионска лига

БЕЗМИЛОСТНО: Челси смачка Юве с 4:0 и продължава защитата на трофея (ВИДЕО)
Челси разби с 4:0 Ювентус в голямото дерби от петия кръг на Шампионската лига. Трево Чалоба откри резултата преди почивката, а през втората част Рийс Джеймс и Калъм Хъдсън-Одой оформиха класиката с два гола в разстояние на само две минути. В добавеното време Тимо Вернер вкара още едно попадение за домакините. По този начин лондончани си осигуриха участие в директните елиминации и продължават защитата на трофея от миналата година. Юве също е сигурен за 1/8-финалите в турнира.
 
 
Мачът в Лондон започна с натиск на Челси. След само две минути игра Канте намери с елегантно подаване Калъм Хъдсън-Одой, но ударът на британеца бе париран от Бонучи.
 
Челси продължи да бъде отборът, който държеше топката и създаваше една след друга атаки пред противниковата врата. В 23-ата минута Рийс Джеймс стреля изненадващо от пряк свободен удар, но Шчесни внимаваше и спаси.
 
В 25-ата минута логичното се случи и Челси вкара. След центриране в наказателното поле Рюдигер отклони към своя партньор в отбрана Чалоба, който разстреля Шчесни отблизо. Гостите имаха сериозни претенции и голът бе преразгледан, тъй като топката срещна Рюдигер в ръката, но тя бе напълно прилепена и в крайна сметка попадението бе зачетено.
 
Секунди след това Ювентус също стигна до добра възможност. Мората бе превъзходно изведен и видя излизащия да го пресрещне Менди. Испанският национал се опита да прехвърли вратаря, но топката бе изчистена малко преди голлинията от Тиаго Силва.
 
В 37-ата минута Рийс Джеймс стреля от воле, но Шчесни се отличи с ново блестящо спасяване. При последвалия корнер Рюдигер отправи нелош удар с глава, но покрай вратата. В добавеното време на първата част Бентанкур получи на границата на наказателното поле и шутира, но над вратата на Челси.
 
Натискът на Челси продължи и след почивката. В 53-ата минута Тиаго Силва стреля опасно с глава, а Шчесни отново бе последна преграда пред гола. Три по-късно усилията на домакините се увенчаха с успех и те вкараха втори гол. Де Лихт не успя да изчисти топката и тя стигна до Рийс Джеймс, който с диагонален удар не остави шансове на вратаря за 2:0.
 
В 58-ата минута защитата на Юве отново бе разпиляна и се стигна до трети гол. Футболистите на домакините размениха бързи подавания в наказателното поле, Лофтъс-Чийк намери Калъм Хъдсън-Одой на добра позиция и той стреля във вратата за 3:0.
 
До края на мача Менди и Счесни се отличиха с по едно отлично спасяване след удари съответно на Уестън Маккени и Зиеш, а в добавеното време Тимо Вернер оформи крайния резултат. Той беше точен след чутовна грешка на Маккени и асистенция на Зиеш.
 
 
ЧЕЛСИ - ЮВЕНТУС 4:0
1:0 Трево Чалоба (25)
2:0 Рийс Джеймс (56)
3:0 Калъм Хъдсън-Одой (58)
4:0 Тимо Вернер 90+5
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ЧЕЛСИ: Менди, Рюдигер, Силва, Чалоба, Чилуел, Джеймс, Канте, Жоржиньо, Хъдсън-Одой, Зиеш, Пулишич
 
ЮВЕНТУС: Шчесни, Алекс Сандро, Де Лихт, Бонучи, Куадрадо, Маккени, Рабио, Локатели, Бентанкур, Киеза, Мората

Разширен репортаж

Анчелоти: Шави взе правилното решение

Треньорът на Реал Мадрид коментира горещата тема в Барселона

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки