ПОД СНЕГА В КИЕВ: Байерн отстреля Динамо и си гарантира първото място в групата (ВИДЕО)

Шедьовър на Левандовски и Кинсли Коман донесоха успеха на баварците

ПОД СНЕГА В КИЕВ: Байерн отстреля Динамо и си гарантира първото място в групата (ВИДЕО)

Байерн спечели с 2:1 гостуването си на Динамо Киев и си осигури първото място в група "Е" на Шампионската лига. Голяма част от двубоя се игра при силен снеговалеж. Роберт Левандовски даде аванс на баварците, след като отбеляза феноменално попадение със задна ножица. Кивсли Коман добави едно попадение до почивката- До края  Денис Гармаш върна едно попадение, но това бе всичко, на което бяха способни домакините.

 
Байерн диктуваше темпото, което не бе изненадващо, но Динамо от своя страна не изпадаше в тотално глуха защита, а редовно се опитваше да стигне до противниковата врата чрез контраатаки и на няколко пъти Мануел Нойер трябваше да се намесва. В 30-ата минута домакините бяха близо до гол, след като при лошо изчистване топката тръгна към вратата им, а капитанът Нойер не успя да я изрита, но за тяхно щастие тя се удари в гредата и напусна терена.
 
Три минути преди почивката гостите отбелязаха и втори гол, който дойде след комбинация между двама французи - Корентен Толисо и Кингсли Коман, както и Томас Мюлер. Толисо намери на десния фланг Коман, а Мюлер просто пропусна топката, за да може крилото да отбележи със силен диагонален удар точно под гредата.
 
Две минути по-рано от Динамо претендираха за дузпа след потенциално нарушение на Люка Ернандес, но след консултация с ВАР съдията реши, че такова няма.
 
След почивката Байерн владееше топката още повече отколкото през първото полувреме, но така и не успяваше да стигне до трето попадение, като в крайна сметка допусна гол. Двадесет минути преди края Виктор Циганков намери по добър начин Денис Гармаш, който с удар от движение не остави шансове на Нойер и върна надеждата на своя тим, намалявайки резултата. Четири минути след това вратарят на гостите пак трябваше да се намесва решително, спасявайки удар на Серхий Сидорчук, а категорично тези минути бяха най-силните за Динамо в мача. 
 
За капитанът на германците това бе мач №124 в Шампионската лига, като по този показател той се изравни с Джанлуиджи Буфон, а единствено Икер Касийяс има повече двубои в турнир - 177.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки