loader

Обявиха наказанието за фена, ударил Пайе

Вижте подробности

 Привърженикът на Лион, който хвърли бутилка с вода по капитана на Марсилия Димитри Пайе в двубоя от френската Лига 1 през уикенда, получи шестмесечна условна присъда. 32-годишният Вилфред Сериер получи и забрана да посещава стадион „Олимпик“ в следващите пет години в резултат на инцидента в неделя.

 По-рано във вторник, френски футболни шефове проведоха извънредни разговори с висши министри на страната, за да идентифицират начини за справяне с вълната на насилие, която разтърси Лига 1 през този сезон.

 
Пайе трябваше да получи медицинска помощ, след като бе ударен, приготвяйки се за изпълнението на корнер за гостите в 5-та минута, което доведе и до принудителното завръщане на двата отбора в съблекалните.
 
В понеделник Лион бе наказан да играе при закрити врати преди взимането на окончателно решение по случая от Френската професионална футболна лига (ЛФП) на 8 декември. Неделният инцидент бе поредния в сезон, изпълнен с насилие от трибуните, което доведе и до разговорите в Париж, на които домакини бяха вътрешният мининистър Жералд Дарманен, клубни президенти, спортният министър Роксана Марасинеану и правосъдният министър Ерик Дюпон-Морети.
 
Президентът на ЛФП Венсан Лабрун говори за „абсолютната нужда“ за намиране на решения, като предложения за справяне с проблема ще бъдат изложени следващия месец. Пайе, който бе освиркван и обиждан от запалянковци на Лион още на загрявката, бе ударен с бутилка и по време на мача с Ница през август.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки