loader

Бербатов: БФС задължава клубовете да подписват декларации, март месец пак ще има Конгрес (ДОКУМЕНТ)

"Оценката за БФС - "двойки" на много места. Показваме им нещата, които трябва да се подобрят, но нищо не се прави от тях"

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов постави слаба оценка на свършеното от родната централа. Той говори пред медиите, след като посети деца от академията на ЦСКА. Бившият нападател също така разкри, че в момента от БФС се разпространява декларация, която удостоверява, че клубовете се отказват да обжалват решенията на Конгреса.
 
"БФС задължава клубовете да подпишат декларации, според които не искат да се обжалват решенията на Конгреса. Не можеш да кажеш на някой как да гласува. Видяхте какви разминавания има и клубовете решиха да обжалват. БФС се опитва да спре това нещо. Март месец пак има Конгрес. Има точка, че той трябва да бъде изборен. Техният мандат свършва на 18 март", разкри той, а Novsport.com се добра до образец на декларацията, за която Митко говори. Вижте я:

 
"Подписката за изборен Конгрес върви добре. Те ще се опитат да я премахнат, но на тази дата им свършва мандатът. Подкрепата към нас я има на всяко ниво. Всички гледаме към подобряване бъдещето на футбола. Ще бъдат изненадани колко клубове ще се присъединят към нас. Клубовете са разочаровани от тях". 
 
"Нашият план и посланията ни са постоянно в публичното пространство. Времето за промяна е тук. Уставът на БФС трябва да бъде променен. Няма нищо ново. Нашите послания са едни и същи". 
 
"Протоколът беше прикрепен към пълномощно на адвоката на БФС. Този документ не може да се гледа. Затова и протоколът бе прикрепен към него, за да не го види никой. Един клуб искаше протокола, но не му се даде. 100 процента има още нарушения. Най-голямото разминаване е с аудиозаписа". 
 
"Очаквам същите неща от БФС. Пак има подтикване, притискане: "Вземи тези топки, тази екипировка, пък после гласувай за нас". Мисля, че има клубове, които не искат да приемат това, което правим. Задължението ни е да покажем нашата платформа, а те как ще гласуват си е тяхно решение. Трябва обаче да се действа по устав и по закон".
 
"Оценката на БФС - трябва да сложим двойки на много места. Може да има и тройки някъде, но не са много. Да си слагаш шестици навсякъде обаче не е добре. Показваме нещата, които трябва да се подобрят, но нищо не се прави от тях", заяви още Бербатов.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки