loader

Стойчо хвали Бодьо: Така се прави отбор. А не като при нас - 3-4 месеца и сменяме треньорите (ВИДЕО)

"Създаваме много голови положения, но малко реализираме. Надявам се утре нашата успеваемост да бъде на 100%"

 Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов даде пресконференция в Норвегия преди утрешния мач на червените от петия кръг в груповата фаза на Лига на конференциите срещу Бодьо/Глимт. На нея той похвали съперника, че добър отбор се гради по подобие на норвежците, а не както е в България - смяна на треньора през три-четири месеца.

 
"Първото нещо е да се адаптираме бързо към терена. Помните мача в София, имахме шанс да отбележим, те също отбелязаха. Изключително важно е да се адаптираме към терена. ЦСКА винаги излиза за победа. Излизаме да се надиграмаме. Но ако не можеш да победиш, не трябва да губиш.
 
Първото докосване ще е изключително важно. Пет години съм работил в Казахстан, там 70 % от терените са такива. Трябва да обработваме бързо топката. Самият терен ще ни принуди да играем бързо. Студът е както за тях, така и за нас. Дали е -10 градуса няма значение. Здрави, агресивни, бързо се прегрупират в двете фази. Научен отбор.
 
Ние имаме нашите достойнства и силни качества. Имаме футболисти, които да допринесат в крайната фаза, последно докосване да бъде класа, която да ни донесе победата. Създаваме много голови положения, но малко реализираме. Надявам се утре нашата успеваемост да бъде на 100%. Такава, каквато беше на Зоря в последния мач.
 
Колко години този треньор подготвя отбора. Във всеки трансферен прозорец се прибавя качество. Надграждат. В зависимост от стила на игра привличат състезатели, които пасват на схемата на треньора. Така се прави отбор. А не като при нас - три-четири месеца и сменяме треньорите. На мен не ми се иска да даваме стъпка назад, камо ли крачка. Излизаме с най-доброто, с което разполагаме, защото сме максималисти и ЦСКА винаги търси победата", заяви Младенов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки