ЛИГА ЕВРОПА: Спартак подхлъзна Наполи и стъпи на върха в групата (ВИДЕО)

Александър Соболев заби два гола за московчани, ВАР отмени попадение на гостите

ЛИГА ЕВРОПА: Спартак подхлъзна Наполи и стъпи на върха в групата (ВИДЕО)

 Спартак (Москва) спечели с 2:1 домакинството си на Наполи от група С на Лига Европа. Домакините взеха комфортен аванс от два гола още през първото полувреме. След почивката Елиф Елмас върна едно попадение за гостите от Италия, но тово бе всичко.

 
Двубоят започна перфектно за Спартак Мосва. Още 42-ата секунда Куинси Промес навлезе в наказателното поле, където бе съборен от Станислав Лоботка. Съдията Клеман Тюрпен посочи бялата точка. Зад топката застана Александър Соболев, който залъга Давид Оспина и реализира за 1:0 в горния ляв ъгъл.
 
Наполи стигна до първото си чисто голово положение в 25-ата минута на двубоя, когато Пьотър Жиелински получи подаване от Ървинг Лозано и стреля силно към вратата на Спартак, но ударът му бе отразен от стража на руския тим Александър Селиков.
 
Две по-късно Александър Соболев се разписа за втори път в двубоя, след като получи прецизно подаване от Виктор Моузес, който добре залъга Марио Руи. Соболев бе изпуснат от Калиду Колибали, като след удар с глава не остави шансове на Оспина и покачи резултата на 2:0.
 
Наполи започна второто полувреме с натиск, като в 51-ата минута Жиелински центрира меко топката, Андреа Петаня я свали с глава за Джовани Ди Лоренцо, който останал сам срещу вратаря реализира. След преразглеждане с ВАР се оказа, че десният бек на неаполитанци е бил в засада и голът му бе отменен.
 
Натискът на италианския тим все пак даде резултат в 63-ата минута на мача, когато Андреа Петаня получи подаване от Марио Руи и с елегантно центриране сложи топката на главата на Елиф Елмас, който намали изоставането на тима си до 1:2.
 
С успеха Спартак Москва изпревари Наполи на върха в класирането. Двата тима имат по 7 точки, но московчани са с предимство от директните двубои. Утре предстои да се изиграе и другия двубой в групата  между Лестър и Легия Варшава. Англичаните имат 6 точки, а поляците – 5.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки