СПЕКТАКЪЛ: Манчестър Сити обърна ПСЖ и се бетонира на върха (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Гражданите“ спечелиха с 2:1, двата отбора продължават към елиминациите на Шампионска лига

СПЕКТАКЪЛ: Манчестър Сити обърна ПСЖ и се бетонира на върха (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Сити си осигури предсрочно първото място в крайното класиране на група D в Шампионска лига.

„Гражданите“ спечелиха битката за върха с ПСЖ, след като постигнаха домакински обрат до 2:1 и събраха 12 точки, с които са недостижими на първата позиция кръг преди края.

Френският тим също се класира за осминафиналите на турнира, тъй като остана с 8 точки, но в другия мач от потока РБ Лайпциг разби Брюж и двата отбора са с по 4, така че ще спорят за третото място.

В сряда вечер на „Етихад“ домакините бяха по-настойчиви и заслужено се поздравиха с успеха, макар че бяха лишени от услугите на Кевин де Бройне, Джак Грийлиш и Феран Торес.

Звездното трио на „принцовете“ в лицето на Лео Меси, Неймар и Килиан Мбапе пък показа, че има нужда от време, за да се сработи, макар че аржентинецът и френският национал изработиха първия гол в срещата.

След това обаче Рахим Стърлинг и резервата Габриел Жезус донесоха победата на „небесносините“, които направиха куп пропуски, а и удариха греда през първото полувреме.

Домакините започнаха по-силно срещата и още в 5-ата минута бяха на сантиметри от гола.

Тогава Жоао Кансело засече с глава едно центриране от свободен удар, като успя да преодолее вратаря Кейлор Навас, ала в последния миг Преснел Кимпембе изчисти от голлинията.

Отговорът на ПСЖ дойде в 9-ата минута, когато изстрел на Неймар от границата на наказателното поле бе блокиран от защитник на Сити.

В ответната атака „небесносините“ поискаха дузпа за игра с ръка в пеналта, но такава не последва дори след разглеждане на ситуацията с ВАР.

В 18-ата минута пък Ашраф Хакими изби с глава една топка, насочена отлично към горния ъгъл от Рияд Марез.

Последва още едно ключово изчистване на Кимпембе, докато първата намеса на Едерсон дойде в 27-ата минута, когато Нуно Мендеш проби по фланга и стреля по диагонала, но стражът на домакините спаси.

В 32-ата минута Сити осъществи поредна отлична атака и след карамбол в пеналта топката стигна до Илкай Гюндоган, който от 10-ина метра я прати в страничната греда.

Секунди след това пък Навас трябваше да спасява много опасен удар на Марез, ала минута преди почивката ПСЖ можеше изненадващо да открие резултата.

След контраатака Килиан Мбапе беше изведен зад гърба на защитата и стреля силно, но топката профуча над вратата.

Така двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево реми.

Второто полувреме започна с нов пропуск на Сити, за да се стигне до 50-ата минута, когато всички ПСЖ наказа „гражданите“.

След бърза контраатака Лео Меси намери Килиан Мбапе, а той с плътен изстрел прокара топката между краката на вратаря Едерсон и откри резултата в полза на гостите.

Това накара наставникът на домакините Хосеп Гуардиола да извърши офанзивна смяна. Пеп пусна нападателя Габриел Жезус вместо играещия като дефензивен халф в срещата Олександър Зинченко, а това се оказа успешен ход.

В 63-ата минута Родри центрира към далечната греда, където Кайл Уокър пусна успореден на голлинията пас, който Жезус не успя да засече, но дебнещият зад него Рахим Стърлинг от движение прати топката в мрежата – 1:1.

Това накара и Маурисио Почетино да погледне към резервната скамейка, след като преди това той направи принудителна смяна заради травма на Андер Ерера, а след попадението пусна в игра Анхел ди Мария.

Аржентинецът бе в основата на хубава атака в 74-ата минута, при която Неймар се озова сам срещу вратаря, но пропусна.

Това се оказа решаващо, защото в ответната атака Манчестър Сити направи обрата пълен.

В 76-ата минута Бернардо Силва проби отляво и с малко късмет топката се озова у Жезус, а ударът на резервата не се получи, но за сметка на това се превърна в попадение, за да поведат домакините с 2:1.

Този резултат се запази до края и по този начин Манчестър Сити продължава към директните елиминации като лидер в групата си, а ПСЖ – като втори отбор от потока.

Манчестър Сити – ПСЖ 2:1

0:1 Килиан Мбапе (50)
1:1 Рахим Стърлинг (63)
2:1 Габриел Жезус (76)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

МАНЧЕСТЪР СИТИ
: 31. Едерсон, 2. Уокър, 5. Стоунс, 3. Рубен Диаш, 27. Жоао Кансело, 8. Гюндоган (к), 16. Родри, 11. Зинченко, 26. Марез, 20. Бернардо Силва, 7. Рахим Стърлинг;

ПСЖ: 1. Навас, 25. Нуно Мендеш, 3. Кимпембе, 5. Маркиньос (к), 2. Хакими, 27. Гай, 21. Ерера, 8. Паредес, 10. Неймар, 30. Меси, 7. Мбапе;

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки