loader

ШОК В БАЙЕРН: Още двама са с коронавирус

Чупо-Мотинг и Кимих също са заразени

Коронавирусът тотално подлуди “Байерн” в последните дни и накара треньорът Юлиан Нагелсман да напусне пресконференцията в Киев след победата с 2:1 над “Динамо” в предпоследния кръг от груповата фаза на Шампионската лига.

“Вестник “Билд”, спортен или корона въпрос?”, попита наставникът на баварците и след като получи отговор, че ще го занимават отново с въпроси около вируса, стана и с кисела усмивка каза: “Тогава ние си тръгваме. Благодаря на домакините.”

Причината - хаосът, свързан с бича на ХХI век, който цари около отбора. Заразиха се Никлас Зюле и Йосип Станишич. После се наложи 5-има да влязат в карантина заради контакт със заразил се човек от обкръжението на отбора. Това са Йосуа Кимих, Серж Гнабри, Джамал Микаел Кюзанс и Ерик Максим Чупо-Мотинг.

Оказа се, че те не са се ваксинирали до момента и около това в Германия се вдигна огромна пушилка. Особено активна тя е за Кимих, който обясни, че като футболист няма проблем, тъй като клубът му плаща тестовете. Това настрои много хора срещу него.

Кимих е за втори път в карантина и за него, както и за останалите важи правило, влязло в сила от 1 ноември в Германия. Ако неваксинирани трябва да се карантинират, работодателят не е длъжен да им плаща заплата за този срок.

В немската преса темата определено е №1 и съответно се стигна до реакцията на Нагелсман. Въпреки корона хаосът “Байерн” записа победа и в 5-ия си мач от кралския турнир с 2:1 в Киев.

Днес обаче се оказа, че Кимих и Чупо-Мотинг също са с коронавирус.