loader

В СЪРБИЯ: Цървена звезда чака 20 000 на мача с Лудогорец

Домакините ще се носят на детските криле, защото са наказани от УЕФА

Цървена звезда бе наказан от УЕФА с мач при закрити врати срещу Лудогорец заради инцидентите при домакинството на Мидтиланд (0:1).

След това обаче от евроцентралата разрешиха на сръбския гранд на трибуните да присъстват деца до 14 години, като на всеки 7 от тях ще има и възрастен придружител.

Билетите за двубоя се раздават безплатно в училища и школи в цялата страна, а очакванията на ръководството на клуба са над 20 хиляди на "Райко Митич".

Толкова имаше на 28 юли при домакинския успех с 5:0 над Кайрат в квалификациите за Шампионската лига.

"Каним децата на мач, нека си носят балони, плакати, шалчета, знамена, за да създадат отново такава атмосфера, която да се помни дълго. Ще летим на техните криле. Треньорът Деян Станкович, звездите Марко Иванич и Александър Катай, както и останалите, ще са благодарни за подкрепата им. Нека направим така, че все едно „Мала Маракана“ е пълна до последното място. Ние искаме енергията на децата да се предаде на играчите на терена и те да превъзмогнат всички трудности. Знаем, че "Мала Маракана" винаги се асоциира с "Най-добрата атмосфера в света". Изживяхме незабравима юлска нощ, чака ни и ноемврийска такава", написаха от клуба.

Интересното е, че през 21-ви век Цървена звезда е трябвало да играе 8 евромача пред празни трибуни - 4 от тях заради пандемията с коронавирус. Днес ще е вторият с деца на трибуните.

В тях домакините са с положителен баланс - победи над Колидж Европа, Гент, Слован и Кайрат, три равенства - Залцбург, Хофенхайм и Милан, и една загуба от Базел.