НОВ ПРОВАЛ: Лудогорец отпадна безславно от Европа! (ВИДЕО)

"Орлите" паднаха с 0:1 от Цървена звезда в Белград

НОВ ПРОВАЛ: Лудогорец отпадна безславно от Европа! (ВИДЕО)

Лудогорец падна за пореден път в Лига Европа този сезон и се прости с надеждите си да играе европейски футбол и след Нова година. Разградчани отстъпиха с 0:1 от Цървена звезда в Белград и остават бетонирани на последното място в група F.

Домакините създадоха първата опасност в срещата още в първата минута. След центриране от корнер бранител на Лудогорец чукна топката и тя отиде точно на главата на Еракович, който стреля, но над напречната греда.

Разградчани отговориха с удар на Пиерос Сотириу с глава, който обаче мина над вратата на Борян. В следващите минути двата тима продължиха да търсят добри положения пред вратата на съперника, но до опасна ситуация така и не се стигна.

Лудогорец създаде хубаво положение в 18-ата минута, когато Мавис Чибота напредна по лявото крило и навлезе към центъра. Офанзивният футболист на разградчани стреля силно по диагонала с десния крак, но високо над вратата.

В 29-ата минута на срещата разградчани бяха много близо до гол. След подаване от дясното крило, Кирил Десподов пропусна топката, тя достигна до Доминик Янков, който стреля силно, но Милан Борян спаси. В последствие се оказа, че Пиерос Сотириу е бил в засада.

Цървена звезда отправи много опасен удар в 38-ата минута. Мирко Иванич стреля много силно по диагонала, като Сержио Падт опита да улови, но изпусна топката и тя излезе в корнер. 

Домакините започнаха по-активното втората част и още в 46-ата минута, влезлият като резерва, Ел Фарду Бен Набуане стреля с глава след корнер, но топката мина над напречната греда.В 57-ата минута Цървена звезда стигна до гол. Жордан Икоко не успя да изчисти една топка и тя бе открадната от Мирко Иванич. Футболистът на домакините напредна и стреля от над 25 метра, като прати топката в горния ляв ъгъл на вратата пазена от Сержио Падт.

Малко по-късно Милан Павков открадна една топка и организира бърза контраатака. Той подаде към Славолюб Сърнич, който веднага му върна. Нападателят стреля силно от границата на наказателното поле, но покрай вратата. 

Сърбите можеха да вкарат втори гол в 85-ата минута на среща. Мирко Иванич се озова на добра позиция на границата на наказателното поле и стреля силно, като топката се чукна в гредата и излезе в аут. Домакините проджиха да търсят второ попадение, като в 89-ата минута на мача Лазетич бе изведен добре срещу Падт и стреля по диагонала, но топката мина покрай лявата греда.

Лудогорец отговори с удар от разстояние на Дорин Ротариу, който обаче бе точно в ръцете на Милан Борян и не затрудни канадския страж.

Така Лудогорец остана с една точка на последното място в групата. Цървена звезда пък вече е лидер в група F с 10 точки, но все още не може да е сигурен за класирането на 1/16-финалите, тъй като Мидтиланд победи Брага с 3:2 и събра осем точки, докато португалците са втори с девет.

Цървена звезда - Лудогорец 1:0
1:0 Иванич 56

Състави:

Цървена звезда: Борян, Гаич, Еракович, Драгович, Панков, Сърнич, Петрович, Канга, Катаи, Иванич, Павков

Лудогорец: Падт, Сисиньо, Терзиев, Пластун, Икоко, Баджи, Гонсалвеш, Десподов, Чибота, Янков, Сотириу

Разширен репортаж

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки