В ОВЧА КУПЕЛ: Славия и Ботев Пд не успяха да се излъжат - 0:0 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Нов силен мач за Вуцов, "белите" пропуснаха шанса да изместят ЦСКА от второто място

В ОВЧА КУПЕЛ: Славия и Ботев Пд не успяха да се излъжат - 0:0 (ВИДЕО+СНИМКИ)
Славия и Ботев Пд завършиха 0:0 в мач от 16-ия кръг на efbet Лига. И двата тима имаха своите шансове, но не успяха да реализират. Пореден отличен мач на вратата на "белите" изигра Светослав Вуцов, а тимът му пропусна да измести ЦСКА от втората позиция в класирането. При победа Славия щеше да събере 29 точки, колкото имат и "червените", но предимството от преките двубои е на страната на тима на Златомир Загорчич след 1:1 на "Армията". Ботев е пети с 25 т.
  

Гостите започнаха по-агресивно срещата и още във втората минута Емануел Току бе изведен на добра позиция пред наказателното поле. Той стреля силно, но покрай вратата на Светослав Вуцов. Славия отговори с много добър удар на Емил Виячки с глава след изпълнение на корнер. Вратарят на гостите Георги Аргилашки обаче бе на мястото си и улови.

 

В 10-ата минута Светослав Вуцов спаси Славия от сигурно попадение. Тодор Неделев центрира отлично от дясното крило, като Маркиньос изпревари бранител на "белите" и от близко разстояние стреля с глава. Вуцов обаче демонстрира страхотен рефлекс и изби в корнер.

Малко след това гостите организираха добра контраатака, като Емануел Току напредна опасно и стреля от границата на наказателното поле. Емил Виячки обаче протегна крак и успя да избие в корнер. След изпълнението на ъгловия удар Маркиньос пробва акробатичен изстрел, който мина далеч от вратата.

В 21-ата минута Славия пропусна отлична възможност да поведе. Радослав Кирилов напредна добре по лявото крило и центрира меко в пеналта. Топката достигна до непокрития Тони Тасев, който от няколко метра не успя да я насочи в мрежата на Георги Аргилашки.

В 33-ата минута футболистите на Славия стигнаха до поредна опасност пред вратата на Аргилашки. Радослав Кирилов центрира в пеналта на гостите, където Кемело Нгуена стреля с глава, но покрай дясната греда. В 36-ата Тодор Неделев опита да изненада Вуцов с далечен удар, стражът на домакините обаче отново не показа колебания и улови топката.

Към края на първата част шут на Емил Стоев бе спасен без проблем от Аргилашки.
 
Малко след подновяването на играта Славия бе близо до попадение. В 48-ата минута Реда Рабей игра с ръка точно пред пеналта и съдията Димитър Димитров даде фаул. Зад топката застана Тони Тасев, който стреля много силно с десния крак, но над напречната греда.
 
В 59-ата минута Емануел Току намери Реда Рабей по левия фланг. Французинът центрира в наказателното поле, където Маркиньос се размина с топката и не успя да я прати в мрежата на Светослав Вуцов. В 73-ата пък  ударът на Емануел Току профуча над вратата "белите".
 
Вуцов отърва Славия в 85-ата минута. Димитър Тонев изведе Маркиньос в наказателното поле на домакините. Бразилецът стреля по земя между двама бранители, като стражът демонстрира отличен рефлекс и изби в корнер. 120 секунди по-късно Антоан Бароан се озова на отлична позиция. Ударът на полузащитника обаче бе блокиран в последния момент от защитник на домакините.
 
 
Славия - Ботев Пд 0:0

Стартови състави:

Славия: Вуцов, Томбак, Виячки, Керчев, Соарес, Кирилов, Дост, Нгуена, Тасев, Тасевски, Стоев

Ботев Пд: Аргилашки, Конате, Генев, Мартенс, Мартинс, Неделев, Току, Минков, Супрайен, Рабей, Янсон
ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки