Реал Мадрид поведе в Евролигата

ЦСКА Москва обърна Байерн

Реал Мадрид поведе в Евролигата

 Реал Мадрид постигна успех като гост на Баскония с 88:60 в мач от 12-ия кръг на баскетболната Евролига за мъже. Фабиен Косьор реализира 13 точки за победата, която бе десета за мадридчани и ги изкачи на първо място във временното класиране в турнира преди изиграването на всички срещи от кръга. Баскония допусна осма загуба, а с по 14 точки за домакините завършиха Симоне Фонтекио и Стивън Инок.

Отборът на ЦСКА Москва победи Байерн Мюнхен със 77:74 и заема седма позиция в подреждането. Това бе седми успех за руския гранд и втори пореден. ЦСКА има и пет поражения. За Байерн загубата е седма, а германският състав е записал и пет победи от 12-те изиграни срещи до момента.
Домакините от ЦСКА губеха с 32:41 точки на почивката, но след по-добро второ полувреме успяха да триумфират у дома. Преди последните 10 минути руският състав изоставаше само 1 точка и до края осъществи пълен обрат. Уил Клайбърн бе най-резултатен за победата със 17 точки и 5 борби, а за гостите от Байерн с 28 точки и 5 борби завърши Дарън Хилиард.
Тимът на Фенербахче отстъпи в Истанбул пред шампиона от миналогодишното издание на Евролигата Анадолу Ефес с 84:89 точки. Домакините водеха до последната част, в която вкараха 17 срещу 33 точки за Анадолу Ефес. Фенербахче допусна четвърта поредна и общо девета загуба от началото на сезона в Евролигата, а за гостите победата бе шеста. Ефес има и шест поражения на десетото място към момента.
АЛБА Берлин надделя над Макаби Тел Авив с 91:86 точки след 19 точки на шведа Маркус Ериксон. За израелския гранд с 22 точки и 5 асистенции се отчете Скоти Уилбекин.
В Атина Панатинайкос се справи със Зенит Санкт Петербург със 70:64. Домакините губеха с 5 точки на почивката - 33:38, но след по-силно второ полувреме успяха запишат едва трета победа от началото на сезона. Йоргос Папаянис и Неманя Недович реализираха по 18 точки за гръцкия състав. За Зенит, който допусна четвърто поражение, най-резултатен бе Джордан Лойд с 15 точки.
Олимпиакос и Фенербахче поведоха в четвъртфиналните плейофи на Евролигата

Вижте подробности

ДРАМА! Берое пак с титлата при жените

Деана Стояновска заби 19 точки

Далас изравни серията с Клипърс след победа с три точки

Пейсърс отнесе Бъкс с 125:108

ОБЗОР: Спартак, Рилецо и Левски завършиха с победи редовния сезон в НБЛ

Вижте четвъртфиналните двойки и крайното класиране

Академик (Пловдив) завърши с категорична победа сезона в НБЛ

След 125:92 над Берое

ОБЗОР: Денвър обрърна ЛА Лейкърс в плейофите на НБА

Вижте подробности

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Сибиу и Павлин Иванов отпаднаха от баскетболното първенство на Румъния

Вижте подробности

ЦСКА надви Черно море с невероятен спектакъл с 204 точки (ВИДЕО)

Двата отбора играха за честта си и направиха страхотно шоу за феновете

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки