ВРЕМЕ ЗА РЕВАНШ: Левски ще опита да отмъсти на Арда за загубата на Герена

Битката в Кърджали започва в 17,30 часа

ВРЕМЕ ЗА РЕВАНШ: Левски ще опита да отмъсти на Арда за загубата на Герена

 Днес в 17:30 часа е сблъсъкът между Арда и Левски от 16-ия кръг на efbet Лига. И двата тима излизат мобилизирани в този двубой в търсене на победата. Любопитното е, че те са залепени в класирането преди този мач, като ги разделя само една точка, което прави срещата още по-любопитна.

 
 
В последните години Арда се превърна в доста неудобен съперник за Левски. "Сините" нямат победа в последните три сблъсъка с кърджалии и сега ще търсят начин да спрат тази негативна серия. Задачата им обаче не е никак лека. Арда е много стабилен отбор, който се играе силно като домакин и не дава лесно точки на отборите, които идват в Кърджали.
 
 
Макар да има леки проблясъци в играта на Левски след идването на Станимир Стоилов начело на тима, все още столичани не могат да влязат в особено добър ритъм. Отборът редува добри и лоши резултати и това е причината все още да е по-близо до изпадащите, отколкото до лидерите в класирането.
 
В Арда положението е сходно. Отборът опитва да играе доста атрактивен футбол, но това не винаги носи желания резултат. В един момент изглеждаше, че кърджалии са влезли в добър ритъм, записвайки 4 поредни мача без загуба, но в миналия кръг тимът бе приземен в гостуването на ЦСКА - София (1:2). Възпитаниците на Славко Матич показаха нелоша игра на "Българска армия" и измъчиха "червените", но въпреки това си тръгнаха с наведени глави.
 
 
Домакините на "Арена Арда" нямат особени кадрови проблеми за този двубой. Очаква се те да излязат в състав Караджов на вратата и пред него в защита Стоев, Петков, Крумов и Кики. Желев и Юруков ще си партнират като дефанзивни халфове, а Жуниньо ще действа като плеймейкър. Делев и Коконов ще бъдат на двете крила, а атаката ще води Йорданов.
 
 
В състава на Левски проблемите с контузени играчи не са никак малко, като двубоя пропускат Михайлович, Миланов и Мартин Петков. Станимир Стоилов най-вероятно ще пусне в игра Михайлов на вратата и карето Галчев, Зайков, Кордоба и Горанов в отбрана. Ради Цонев и Андриан Краев ще са опорните халфове, а Боби Цонев ще действа в ролята на плеймейкър. Марин Петков и Димитров ще оперират по крилата, а Бари ще бъде на върха на атаката.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки