В АНГЛИЯ: Арсенал остави последен най-богатия клуб в света (ВИДЕО)

Нюкасъл падна в дебюта на новия си треньор, Обамеянг с фрапантен пропуск

В АНГЛИЯ: Арсенал остави последен най-богатия клуб в света (ВИДЕО)

Арсенал се върна на победния път, след като падна тежко от Ливърпул с 0:4 в предишния 12-и кръг на английската Висша лига.

Сега „топчиите“ надвиха с 2:0 у дома Нюкасъл, отбелязвайки и двете попадения в рамките на 10 минути през второто полувреме.

Това остави гостите, които от тази година имат най-богатите собственици в света на футбола, последни във временното класиране.

Арсенал пък запазва 5-ата си позиция с 23 точки, колкото има и четвъртият Уест Хем преди гостуването на шампиона Манчестър Сити утре.

Днес Букайо Сака откри резултата в 55-ата минута, ала после се контузи и бе заменен от Габриел Мартинели, който оформи крайното 2:0.

Срещата бе официален дебют за новия мениджър на „свраките“ Еди Хау, но ще се запомни най-вече с фрапантния пропуск, който направи капитанът на домакините Пиер-Емерик Обамеянг.

Той не можа да се разпише на празна врата преди почивката, когато след удар с глава на Емил Смит-Роу вратарят Дубравка спаси, след което Обамеянг нацели страничната греда от близка дистанция.

В крайна сметка обаче всичко приключи добре за лондончани и зле на Нюкасъл, който остана на дъното с едва 6 точки от 13 мача.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки