В ИТАЛИЯ: Емполи шокира Фиорентина с 2 късни гола за 2 минути (ВИДЕО)

Сампдория удари Верона у дома, също след обрат, но до 3:1

В ИТАЛИЯ: Емполи шокира Фиорентина с 2 късни гола за 2 минути  (ВИДЕО)

Отборът на Емполи изненада неприятно Фиорентина с 2 попадения в края и стигна до победен обрат у дома до 2:1 в тосканското дерби от 14-ия кръг на италианската Серия А.

Головата машина на гостите Душан Влахович откри резултата малко след почивката, а разписвайки се в 57-ата минута той подобри 61-годишен клубен рекорд за най-много голове в една календарна година за Фиорентина (27).

Драмата обаче настъпи в заключителните минути, след като резервата Филипо Бандинели изравни в 87-ата, а в 89-ата Андреа Пинамонти донесе успеха на Емполи.

С него домакините събраха 19 точки и вече имат само с 2 по-малко от Фиорентина.

Междувременно Сампдория постигна втора поредна победа в Серия “А” и се отдалечава от опасната зона, след като надви Верона с 3:1 у дома, също след обрат, в друга среща от 14-ия кръг.

Рикошет в тялото на Мая Йошида направи вратаря Емил Аудеро безпомощен в 37-ата минута след удар на Адриен Тамезе, а голът беше записан на името на играча на Верона.

След паузата обаче Ил Дория се разигра и изравни чрез прекрасно изпълнение на Антонио Кандрева в 51-вата минута. След това бившият национал на Италия дори асистира на Албин Екдал за 2:1 в 77-ата минута.

Точка на спора сложи Никола Муру в последната минута с прецизен шут по диагонала.

Загубата разваля силната серия на Верона при новия наставник Игор Тудор. Победа днес щеше да вкара тима в топ 6, но вместо това той остана с 19 точки на 9-о място, а Самп вече има 15 и е на 15-ата позиция във временното класиране.

Сампдория - Верона 3:1

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки