Сензациите в пресата: Берое иска нападател на Арда, Мапуку иска български паспорт

Клуб от Южна Корея следи Георги Минчев, Лолала ще води атаката на Локо Сф днес и още…

Сензациите в пресата: Берое иска нападател на Арда, Мапуку иска български паспорт

Сензациите в пресата днес, неделя, 28 ноември 2021 година:

„Тема спорт“: Берое иска нападател на Арда
Трима български нападатели са попаднали в плановете на Берое за зимната селекция. Както "Тема Спорт" писа, заралии вече са провели първоначални разговори с агентите на някои от тях относно възможността да ги привлекат още през зимата. Един от набелязаните е нападател на Арда. Става въпрос за 23-годишния Тонислав Йорданов. Той обаче има договор с кърджалийци за още цели 3 години. Нещата там обаче до голяма степен зависят от финансовото състояние на Арда и това дали няма да се наложи продажба на някои от основните фигури. Йорданов подписа с Арда в началото на годината, след като се оказа ненужен в ЦСКА, който го бе преотстъпвал на Етър преди това. Както е известно, голаджията на заралии и българския футбол Мартин Камбуров почти сигурно няма да подпише нов договор и от 1 януари напуска стадиона под Аязмото. Алиун Фол е измъчван от контузии, което пречи и на неговото постоянство. Друга опция за зимната селекция на Берое е младият нападател на Лудогорец Димитър Митков, който е част от дубъла. През пролетта на миналия сезон Митков бе под наем във ФК ЦСКА 1948 Сф. В последните дни заралии са сондирали и възможността за евентуално привличане на Преслав Боруков. Нападателят в момента е свободен агент, след като разтрогна с унгарския Залаегерсег и до края на годината няма право да играе. Берое обаче не е единственият роден отбор, който е хвърлил око към него. В плановете е още на Ботев Пд, Славия, ФК ЦСКА 1948 Сф и дори Левски. Именно привличането на централен нападател ще е приоритет №1 в зимната селекция на Берое. Другият пост е ляв халф-бек. Заралии уточняват и детайли около зимната подготовка. Опция е лагер в Турция, но всичко зависи от динамичността на пандемията от коронавируса.

„Мач Телеграф“: Лолала ще води атаката на Локо Сф

Новакът в Първа лига Локомотив София има сериозни затруднения в атака за важния сблъсък с ЦСКА 1948 от 16-ия кръг. Треньорът на „железничарите“ Иван Колев не може да разчита на наказания Мохамед Бухмиди, който бе изгонен в предишната среща на тима срещу Локомотив Пловдив. Извън сметките остава и контузеният Илия Димитров. По този начин възможностите пред Колев не са много. Най-вероятно той ще започне с Раел Лолала, който има гол и асистенция от 12 мача през този сезон в първенството. „Имам два варианта за атаката, където имаме кадрови проблеми. Ние и ЦСКА 1948 имаме що-годе едни и същи цели през сезона. Вярвам, че ще стане добър мач“, обяви пред „Мач Телеграф“ Иван Колев. „Железничарите“ са в серия от 6 мача без успех, а за последно победиха Славия с 1:0 в края на септември. ЦСКА 1948 пък впечатли с победа над шампиона Лудогорец с 2:0 в последния си мач.

„Тема спорт“: Клуб от Южна Корея следи голмайстора

Клуб от Южна Корея следи изявите на голмайстора на Локо Пд Георги Минчев, разбра "Тема Спорт". Азиатците вече са проучили чрез свой човек в България опциите и възможността да привлекат нападателя, който отбеляза хеттрик в мача с Пирин вчера. Както е известно, Минчев бе пред трансфер в Турция през лятото, като интересът от южната ни съседка продължава. Преди няколко месеца Локо продаде в Южна Корея Момчил Цветанов. Минчев премина на "Лаута" преди година и половина от Царско село. Той вкара гола за черно-белите в мача с Тотнъм (1:2) от квалификациите за Лига Европа преди година. Силните му изяви в Локо му донесоха и повиквателна за националния отбор. На няколко пъти скаути на френски клубове го гледаха у нас.

„Тема спорт“: Мапуку с молба към Венци за български паспорт

Нападателят на Славия Жуниор Мапуку излезе с призиви към президента на клуба Венцеслав Стефанов да му съдейства за български паспорт, който би му помогнал да играе за националния ни отбор. През тази есен 31-годишният Мапуку се върне у нас и облече белия екип, след като преди това бе играл за Левски и Берое. "Със сигурност бих искал да имам български паспорт и да играя за националния отбор на България. Това е една от държавите, която ме накара да се чувствам като у дома си, да се чувствам силен футболист. Искам да остана колкото е възможно повече в България. Може би ще говоря с нашия президент господин Стефанов, за да ми извади български паспорт", коментира Мапуку пред предаването "Код спорт". Интересното е, че подобно изказване нападателят прави през август 2017-а, когато е част от Левски. Тогава отново изразява желание за бг паспорт и да е част от селекцията на Петър Хубчев. Белите започнаха подготовка за гостуването на Берое във вторник. Треньорът Златомир Загорчич е направил разбор пред тима и най-вече на представянето към края на мача с Ботев Пд, когато допусна липса на концентрация.

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

НА ЖИВО: Пирин - Етър 1:1

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки