Манчестър Сити не се притесни от снега и удари Уест Хям с 2:1 (ВИДЕО)

"Гражданите" изравниха по точки лидера Челси

Манчестър Сити не се притесни от снега и удари Уест Хям с 2:1 (ВИДЕО)

 Манчестър Сити постигна пета поредна победа във всички турнири, след като надигра с 2:1 Уест Хам на "Етихад Стейдиъм" в двубой от 13-ия кръг на Премиър лийг.

Двата отбора изиграха много динамично първо полувреме, независимо от това, че през цялото време в Манчестър валеше сняг и времето изглеждаше доста неприятно за футбол. Още в шестата минута Антонио бе изведен отляво и можеше да стреля, но отправи много добро подаване към Бенрахма, който като че ли остана изненадан и от шест метра не успя да засече топката. Сити отговори с хубав изстрел на Уокър от 25 метра, преминал на сантиметри встрани от целта. 

В 11-ата Антонио за малко не успя да засече на далечната греда центриране на Масуаку. Пет минути след това Лапорт засече с глава центриране на Гюндоган от корнер, след което топката облиза гредата. В 17-ата минута гол на Марез бе отменен заради засада. 

Снегът се усилваше, но и натискът на "гражданите" също се увеличаваше. Стърлинг отправи още един опасен удар, който премина на сантиметри от целта, а в 33-тата минута Кансело намери с много добро подаване Марез, който центрира към Гюндоган. Последният просто засече от няколко метра за 1:0.  В 36-ата минута Сити като по чудо не удвои аванса си. Удар на Жезус обаче бе блокиран на голлинията от Джонсън. До почивката Фабиански спаси удари на Кансело, а при добавката на Марез топката срещна гредата.

Началото на второто полувреме се забави заради почистването на терена. В 56-ата минута Жезус излезе очи в очи с Фабиански, който направи добро спасяване, но бразилецът стигна до топката и я насочи към вратата. Със самопожертвувателна намеса Аарън Кресуел се хвърли и изчисти от голлинията. За съжаление, бранителят се удари лошо в страничната греда при тази си намеса и трябваше да бъде заменен.

Фернандиньо, който се появи като резерва, сложи точка с втори гол. "Гражданите" разиграха след късо изпълнен корнер, топката стигна в наказателното поле до бразилеца, който с нисък и добре насочен удар направи 2:0. Малко след това и Бернардо Силва порази вратата на Фабиански, но попадението бе отменено заради засада.

В самия край Ланзини оформи крайното 2:1. Така Сити вече има 29 точки и изравни Челси на второто място, докато "чуковете" остават четвърти с 23 пункта.

Лестър – Уотфорд 4:2

Брентфорд – Евертън 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки