ШАМПИОНСКА ПОБЕДА: Лудогорец надви ЦСКА след две "избухвания" на Чибота (ВИДЕО+СНИМКИ)

Резервата изработи дузпа и сам вкара за 2:0, Стойчо Младенов остана без победа над "орлите" в Разград за първенство

ШАМПИОНСКА ПОБЕДА: Лудогорец надви ЦСКА след две "избухвания" на Чибота (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец успя да победи с 2:0 ЦСКА в голямото дерби от 16-ия кръг на efbet Лига.

Разградчани нанесоха решителните си удари в последните 12 минути на мача и дръпнаха сериозно в битката за титлата на България.

През лятото обаче шампионите разгромиха с 4:0 “червените” за Суперкупата на България в двубой, в който тотално доминираха. Сега “орлите” ще се опитат да постигнат нов успех, който да увеличи на 7 точки аванса им на върха в класирането. Лудогорец е изиграл и един мач повече от тима на Стойчо Младенов. 
  
Двата отбора подходиха изключително предпазливо в началните минути на стадиона в Разград. В четвъртата минута ЦСКА можеше да застраши вратата на домакините след пробив на Вилдсхуд отляво. Центрирането му обаче му обаче беше пресечено от Сисиньо, който изчисти в корнер. Изпълнението на ъгловия удар също не доведе до нищо по вълнуващо в пеналта на шампионите.
 
Малко след това и Лудогорец стигна до корнер, след като Турицов реши да не рискува и предпочете да извади топката извън терена. И в този случай обаче не се стигна до голова възможност. В деветата минута дойде и първият удар в мача. Отправи го Амос Юга. Той стреля извън наказателното поле. Французинът вложи много сила, но изпълнението му беше изключително неточно.
 
Лудогорец отговори с изстрел с глава на Пиерос Сотириу, който засече с глава центриране на Кирил Десподов от фаул, но прати топката покрай вратата на Густаво Бусато. Четвърт час след началото опит на Шоу да изненада вратаря на ЦСКА с шут извън наказателното поле не се получи. 
 
В 24-ата минута Кери центрира в наказателното поле на Лудогорец, там Пластун изчисти с глава преди топката да стигне до Жорди Кайседо, а последвалия опит за подаване на Йомов се озова в ръцете на вратаря Падт. Пет след това блестяща намеса на стража на шампионите предотврати сигурен гол. Той извади удар на Греъм Гери от фаул, който влизаше под гредата. 
 
Пет минути преди края на полувремето пред Кирил Десподов се откриха две поредни възможности, но и двата му удара бяха блокирани от играчи на ЦСКА. Във втората ситуация Доминик Янков беше изведен сам срещу Густаво Бусато, но халфът на Лудогорец предпочете да подаде към Десподов, вместо да стреля. 
 
Второто полувреме започна с отлична възможност за домакините. Елвис Ману изведе Доминик Янков сам срещу Густаво Бусато, който обаче излезе и се намеси решаващо. В 54-ата минута Центриране на Десподов доведе до суматоха в полето на ЦСКА. Матей обаче успя да изчисти топката пред и Сотириу или Ману да нанесат удал границата на вратарското поле.
 
Само две по-късно Лам засече центриране на Матай, Падт спаси, топката облиза гредата, след което Сисиньо изчисти. Греъм Кери преодоля Шоу в 63-ата минута, но вместо да се устреми в наказателното поле на Лудогорец, ирландецът реши да симулира, претендирайки за дузпа, но съдията Георги Кабаков бе отлично позициониран и му бе показан жълт картон за симулация.

Лудогорец организира скоростна атака в 66-ата минута. Десподов получи много добър извеждащ пас от Каули. След това Кирил Десподов пусна остър пас към Пиерос Сотириу, но кипърецът не успя да засече топката. Мавис Чибота отправи първия точен удар във вратата на ЦСКА в 74-ата минута, но Густаво Бусато нямаше никакви проблеми да спаси. 

Така се стигна до 77-та минута, когато съдията Георги Кабаков свири дузпа за Лудогорец. Чибота финтира Брадли Мазику и Иван Турицов, като премина през двамата, за да навлезе в наказателното поле на ЦСКА, където бе съборен от Густаво Бусато. Наказателният удар бе реализиран от Пиерос Сотириу за 1:0 в 78-ата минута. Густаво Бусато хвана ъгъла, но кипърецът бе много прецизен, пращайки топката в долния десен ъгъл на вратата на ЦСКА.  

Към края на мача прехвърчаха искри между Сисиньо и кондиционния треньор на ЦСКА Кирил Динчев, а Кабаков им показа по жълт картон.

В първата минута на продължението Лудогорец оформи крайния резултат. Пинас изведе с дълъг пас Чибота по лявото крило, той влезе навътре, финтира Матей и с шут по земя покачи на 2:0.

Така Лудогорец събра 36 точки и излезе на цели седем пред днешния си съперник, който остава втори с 29 пункта и мач по-малко. А Стойчо Младенов остана без победа над Лудогорец като треньор за първенство в Разград.
 

 
ЛУДОГОРЕЦ - ЦСКА 2:0
1:0 Сотириу 78
2:0 Чибота 90+1
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ЛУДОГОРЕЦ: 1. Серджио Падт, 4. Сисиньо, 5. Георги Терзиев, 6. Шакил Пинас, 8. Клод Гонсалвеш, 10. Елвис Ману, 11. Кирил Десподов, 19. Пиерос Сотириу, 23. Мануел Шоу, 30. Игор Пластун, 64. Доминик Янков
 
ЦСКА: 1. Густаво  Бусато, 19. Иван Турицов, 18. Брадли Мазику, 2. Юрген Матей, 29. Томас  Лам, 21. Амос Юга, 3. Жеферсон, 8. Греъм Кери, 10. Георги Йомов, 30. Яник-Сони Вилдсхуд, 9. Жорди Кайседо
Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки