Ангел Червенков: И ЦСКА, и Лудогорец са далеч от това, което привържениците искат

"На "Армията" дадени футболисти не играят на своите типични позиции и това се отразява"

 Българският футболен треньор Ангел Червенков сподели мнението си относно представянето на ЦСКА и Лудогорец, съответно в Лигата на конференциите и Лига Европа. И двата тима не се представят убедително на европейската сцена, а Червенков смята, че това се дължи на липсата на класа и обиграност в отборите. 

 
"Видяхме състоянието на нашия клубен футбол. Видяхме, че и ЦСКА, и Лудогорец са далеч от това, което привържениците искат, тъй като това са водещите отбори в България. Ръководителите на ЦСКА и Лудогорец са направили сериозен анализ какво е необходимо, за да се стигне това ниво. Видя се, че и в двата отбора липсва класа и обиграност. 
 
Със Зоря видяхме две различни полувремена - в едното "червените" бяха по-добри, в другото - по-слаби. Във важните моменти, когато трябва да се натисне спусъкът, гостите имаха възможност да отбележат и го сториха. Отборът на Бодьо/Глимт е постоянен и бърз, действат комбинативно между звената. 
 
Срещите са много важни и за двата клуба, за да си сверят часовниците. Към днешна дата ние не отговаряме на критериите на европейските стандарти. Даден отбор не се гради за година-две. 
 
Както в ЦСКА, така и в Лудогорец има доста пропуски и колебания в много постове. В ЦСКА дадени футболисти не играят на своите типични позиции и това се отразява. Нямаме класа в нападание за реализиране на ситуациите. Усилията на един отбор, ако не се реализират, е проблем. Това се наблюдава и при ЦСКА, и при Лудогорец. И в двата клуба има много пропуски в дефанзивен план. Предстои доста работа на селекционерите и треньорите, които трябва да подберат правилните хора, които да отговарят на претенциите на тези отбори", сподели Ангел Червенков в "Студио дерби".
 

Още от Коментари

"Червените" имат сили да отстранят и Базел

Мъри даде диагнозата: "Този отбор прескочи няколко етапа в своето развитие"

В три поредни мача българският тим бе ощетен от съдиите

"Червените" имат всички шансове да отстранят Сейнт Патрикс

Той ще наруши Закона за спорта, ако организира алтернативно футболно първенство

"Сините" имат уникалния шанс за голям пробив в Европа

„Много е хубаво, че повече българи започват като титуляри напоследък“

Мъри Стоилов полека се доближава в митологията на клуба до Гунди

На "Българска армия" имат още много работа

Актуално

18:00 16/08 Струмска слава - Крумовград 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки