Бербатов към клубовете: Не позволявайте да бъдете въвлечени в игрите на БФС

"Използват ви, за да се задържат на власт колкото се може по-дълго"

Бербатов към клубовете: Не позволявайте да бъдете въвлечени в игрите на БФС

 Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов използва социалните мрежи, за да направи видео обръщение към футболните клубове. Чрез фейсбук страницата „Р-Еволюцията е тук“ бившият голмайстор призова тимовете да не се подвеждат и да не подписват декларации, с които да заявят несъгласие с обжалването на проведения на 12 октомври Конгрес. По думите му ръководството на футболната централа използва своите членове, за да се задържи на власт колкото се може по-дълго.

 
„Вече сте наясно с безумните декларации, които се разпространяват от името на БФС. Декларации, които нямат абсолютно никаква юридическа и правна стойност, и въпреки това те се опитват и ви задължават да ги подписвате. С тези декларации БФС се опитва умишлено да подведе всички вас, клубовете – да заявите отказ от законните си права, а именно – когато има безочливи нередности, фалшификации, машинации в действията на ръководството на БФС, вие, клубовете, да не казвате и да не правите нищо. Безочието на БФС става още по-голямо, защото с искането да подпишете тези декларации, те ви карат да станете съучастници в тези нередности, да нарушавате собствения си устав – да искате да не се обжалват решенията на миналия конгрес. Абсурд!
 
БФС е организация на футболните клубове в България и сегашното ръководство абдикира от задълженията си да представлява своите членове и сега иска да хвърли всички вас, клубовете, сами да се оправяте с държавните институции. Какво стои зад всичко това обаче е ясно – в БФС много добре разбирт, че никъде не са желани и няма кой сериозен държавник да седне и да разговаря с тях, камо ли да работи с тях. Както виждаме, основна опорна точка в програмата на партиите в момента, преговарящи за съставяне на редовно правителство, е борбата с корупцията.
 
Как тогава БФС си мисли, че след всички неприключили и други започващи разследвания за безстопанственост и съмнение за корупция, те ще бъдат приети от държавата за съвместна работа, е напълно непонятно.
 
Апелирам към футболните клубове в България – не позволявайте да бъдете въвлечени в игрите на БФС, свързани само с това да ви заблуждават и използват, за да се задържат на власт колкото се може по-дълго. На предложените за членство нови клубове искам да кажа следното – на 18 март 2022 година предстои редовен конгрес на БФС. Там ще бъдете приети без изключение. Разликата е само в няколко месеца. Ще бъдете приети на честен и прозрачен конгрес. Няма да позволим този път конгресът да бъде опорочен отново. Това е конгрес, който ще се състои. На него трябва да бъде избран президент и ново ръководство и трябва да бъде приет бюджетът за следващите години. Иначе БФС няма как да функционира. С вас сме и ще отстояваме вашите интереси“, заяви Бербатов във видео във Фейсбук.
Бабич: Доволен съм от резултата, но ни трябваше валериан

„Пирин взе много важни три точки срещу Етър“, заяви треньорът на „орлетата“

Светльо Петров: Трудно е, но ще продължа да се боря

"Надежда имаме, но каквото и да говорим сега, това са празни приказки"

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки