И ПАК ТОЙ! Камбуров се разписа при 2:1 за Берое над Славия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Нападателят изравни постижение на Марин Бакалов, "белите" завършиха мача с 10 души

И ПАК ТОЙ! Камбуров се разписа при 2:1 за Берое над Славия (ВИДЕО+СНИМКИ)
Берое спечели с 2:1 домакинството си на Славия от 17-ия кръг на efbet Лига. Тимът от Стара Загора бе по-добрият и заслужено стигна до успеха. Първото попадение за домакините вкара Мартин Камбуров, който вече има 256 в родния елит. Нападателят изравни легендата на Ботев Пд Марин Бакалов по мачове - 454. Рекордьор по този показател е бившият съотборник на Камбуров в Локо Пд - Георги Илиев (461).
 

Успехът помогна на Берое да се изкачи на шестото място. Старозагорци изпераваха с точка Локо Пд, който обаче е с мач по-малко. Славия е на пета позиция.

 
Първият удар към една от двете врати дойде в седмата минута и бе на сметката на гостите. Радослав Кирилов, който проби и центрира в наказателното поле. Топката бе избита, но попадна в Кемело Нгуена. Футболистът стреля силно, но не намери очертанията на вратата. 
 
 
В 22-ата Мартин Камбуров бе потърсен с извеждащ пас в наказателното поле на Славия. Там нападателят обаче бе затворен от Емил Виячки, а Светослав Вуцов излезе и улови топката. Последва центриране на Лебон центрира, но стражът на Славия отново се справи без проблем. 
 
В 25-ата минута Джонатан Перейра пусна остър пас в наказателното поле, Камбуров не успя да стреля, а Томбак блокира удара на Камара. Шест след това Томбак спя шут на Камбуров. В 32-ата минута Камбуров стреля с глава след центриране на Фуртадо, но Вуцов изби над вратата. 
 
Натискът на Берое даде резултат в 34-ата минута. Мартин Камбуров получи в наказателното поле, майсторски се завъртя и прати топката в мрежата на Славия - 1:0. Това бе гол №256 за нападателя в елита. 
 
 
Славия опита бързо да отговори, но Радослав Кирилов стреля покрай вратата. В ответната атака Камбуров можеше да отбележи второто си попадение в двубоя, но стреля слабо и Вуцов с лекота спаси. 
 
Минута преди края на първата част пробив на Тони Тасев завърши с опит за остро центриране, но вратарят на домакините успя да избие в корнер.
 
В 55-ата минута Мартин Камбуров изпълни  пряк свободен удар, но този път опитът му бе твърде неточен, за да затрудни Светослав Вуцов. Три след това Александър Василев пусна хубав пас към Камбуров, но Андреа Христов успя да предотврати опасността. 
 
След час игра гостите успяха да изравнят с гол на влезлият от пейката Питър Макрилос. Тони Тасев отправи страхотно подаване към австралиеца, който овладя топката и я прати в мрежата на Ганев за 1:1. 
 
В 70-ата минута старозагорци отново излязоха напред в резултата. Кийлън Лебон пусна намери Абубакар Тунгара и малиецът матира Вуцов, който бе излязъл напред, за да го спре. 
 
Десет след това гостите останаха с 10 души на терена. Ертан Томбак влезе много грубо в краката на Александър Василев. Крайният бранител на Славия заслужено бе изгонен от главния съдия Георги Иванов, който преди това прегледа ситуацията на монитора край пистата. 
 
 
БЕРОЕ - СЛАВИЯ 2:1
1:0 Мартин Камбуров (33)
1:1 Питър Макрилос (61)
2:1 Абубакар Тунгара (70)
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
БЕРОЕ: 33. Генадий Ганев, 5. Омар Сако, 6. Александър Цветков, 9. Мартин Камбуров, 17. Реян Даскалов, 19. Александър Василев, 20. Стив Фуртадо, 21. Кийлън Лебон, 27. Абубакар Тунгара, 43. Джонатан Перейра, 99. Омар Камара
 
СЛАВИЯ: 21. Светослав Вуцов, 3. Ертам Томбак, 23. Емил Виячки, 55. Андреа Христов, 37. Венцислав Керчев, 77. Георги Вълчев, 16. Кемело Нгуена, 22. Дарко Тасевски, 10. Радослав Кирилов, 88. Тони Тасев, 71. Емил Стоев 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки