УЕФА обучава клубовете как да реагират при сътресение на мозъка по време на мач

Вижте какво съобщиха от централата

УЕФА публикува нов протокол, с който ще обучава клубовете как да реагират в случай на сътресение на мозъка на футболист по време на мач. Мярката цели да защити играчите, претърпели удари по главата, съобщиха от централата.

Протоколът, изготвен от Медицинската комисия на УЕФА, има за цел да образова играчи, треньори, съдии, лекари и обществеността относно опасностите от сътресение на мозъка.

Като част от протокола, клубовете и националните отбори са призовани да изнасят лекции, за да информират играчите, треньорите и персонала относно процедурите при такава травма.

"Сътресението несъмнено е сериозно нараняване, което трябва да се лекува правилно", каза в изявление Тим Мейер, председател на медицинската комисия на УЕФА.

"Въпреки че проучванията показват, че подобни травми са рядкост във футбола, всеки трябва да знае как да реагира и какво да прави в случай на сътресение на терена. С подписването на тази харта клубовете и националните отбори ще демонстрират подкрепата си за дейностите на УЕФА за повишаване на осведомеността за сътресенията и ще направят значителна крачка напред, за да помогнат за защитата на своите играчи", каза още Тим Мейер.

Актуално

20:00 07/08 ЛЕВСКИ - ПИРИН 1:0
16:00 07/08 Ман Юнайтед - Брайтън 1:2
16:00 07/08 Лестър - Брентфорд 2:2
16:30 07/08 Щутгарт - РБ Лайпциг 1:1
18:30 07/08 Уест Хям - Ман Сити 0:2

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки